Necip Rezak: Eski Malezya Başbakanı, Zimmetine Milyonlarca Dolar Geçirmekten Suçlu Bulundu

Malezya'da devlet kaynaklarından zimmetine yüz milyonlarca dolar geçirmek ile suçlanan eski Başbakan Necip Rezak, ile ilgili açılan davaların birincisinde suçlu bulundu.

28.07.2020-12:07 - (Son Güncelleme: 28.07.2020-11:51) Necip Rezak: Eski Malezya Başbakanı, Zimmetine Milyonlarca Dolar Geçirmekten Suçlu Bulundu

2009-2018 seneleri arasında başbakanlık görevi üstlenen Rezak'a bu davada toplam 7 farklı suçlama yapıldı. Rezak, her biri 15-20 sene hapis cezası beklenen bu suçlamalardan tümünde suçlu bulundu.

Eski Başbakan, kendisine olan güveni sui istifade etmek, kara para aklamak ve vazifesini kötüye kullanmak suçlamalarını reddetti.

Rezak'ın 2009 yılında kurduğu 1MDB isimli devlet yatırım kaynağından milyonlarca doların yok olması, uluslararası eklentileri olan bir dolandırıcılık ve yolsuzluk skandalını gözler önüne sermişti.

Kuala Lumpur'da yapılan davada Yüksek Mahkeme Yargıcı Mohamad Nazlan Mohamad Ghazali, 'Tüm delilleri inceledikten sonra savcılığın, tüm suçları şüpheye yer vermeyecek şekilde başarıyla kanıtladığına karar verdim' ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal