Malezya Başbakanı Muhyiddin Yasin Kanseri Yendi

Malezya Başbakanı Muhyiddin Yasin’in kanseri atlattığı bildirildi.

16.06.2020-09:00 - (Son Güncelleme: 16.06.2020-08:59) Malezya Başbakanı Muhyiddin Yasin Kanseri Yendi

Malezya Başbakanlığından gelen açıklamada, son uygulanan doktor tetkiklerinde Başbakan Muhyiddin Yasin'in vücudunda kanser semptomu görülmediği kaydedilerek, "Başbakanımız an itibariyle görevlerini sağlıklı bir şekilde yapabilecek durumdadır." sözlerine yer verildi.

Açıklamada, ilgili kontrollerin 12 Haziran'da başkent Kuala Lumpur'daki Pantai Hastanesi'nde uygulandığı ve sonuç raporunun bugün çıktığı ifade edildi.

Geçtiğimiz ay düzenlenen bakanlar kurulu toplantısında coronavirüs tespit edilen bir hükümet yetkilisiyle görüşme gerçekleştiren Başbakan Muhyiddin, önlem olarak 14 gün evde karantina altında kalmıştı.

Sosyal medya üzerinde yapılan bazı paylaşımlarda Başbakan'da kanserin tekrar çıktığı ve tecrit sürecinde de tekrar kanser tedavisi gördüğü iddia edilmişti.

Başbakan'a, 2018 yılının temmuz ayında pankreas kanserine teşhisi konmuş ve Singapur'da bulunan Mount Elizabeth Hastanesi'nde tedavi görmeye başlamıştı. Bu süreçte İçişleri Bakanı olan Muhyiddin, hastalığı dolayısıyla yaklaşık bir sene görevini yapamamıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal