NATO'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Teşekkür Mesajı

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Rusya-Ukrayna krizine siyasi çözüm için desteği ve kişisel çabalarından dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür ettiğini bildirdi.

07.02.2022-14:52 - (Son Güncelleme: 07.02.2022-18:00) NATO'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Teşekkür Mesajı

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'nin davetlisi olarak Ukrayna'yı ziyarette bulunmuştu. Hatta 'Barışın tesisi için üzerimize düşeni yapacağız' cümlesini kurmuştu. Ziyaretin amacı ise, uzun süredir Rusya - Ukrayna arasında yaşanan krizi dindirmek için arabulucu olmaktı. Görüşmelerden sonra Ukrayna Savunma Bakanı bir açıklamada bulundu, 'Rusya'nın kabul etmesi durumunda Doğu Ukrayna barış görüşmelerinin Türkiye'de yapılmasına hazırız.' demişti.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya-Ukrayna krizine ilişkin telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini söyledi.


TÜRKİYE'NİN UKRAYNA'YA VERDİĞİ GÜÇLÜ DESTEĞİ MEMNUNİYETLE KARŞILIYORUZ

Jens Stoltenberg, mikroblog sitesi Twitter'da bireysel hesabından yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Rusya-Ukrayna krizine siyasi çözüm için desteği ve kişisel çabalarından dolayı teşekkür ettiğini bildirdi.

İkili görüşmede Rusya'nın Ukrayna çevresinde asker konuşlandırmasının ele alındığını açıklayan Stoltenberg, 'Türkiye'nin Ukrayna'ya verdiği güçlü desteği memnuniyetle karşılıyoruz. NATO diyalog için her zaman hazır.' açıklamalarında bulundu

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal