France 24'ten Dikkat Çeken Analiz: Erdoğan Ukrayna-Rusya Krizini Çözerse NATO'daki Gücü Daha Da Artar!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya ile Ukrayna arasındaki arabuluculuk çabalarını analiz eden Fransız basını, Erdoğan'ın başarıya ulaşması durumunda NATO'daki gücünün daha da artacağını belirtti.

03.02.2022-15:05 - (Son Güncelleme: 03.02.2022-16:30)

Rusya ile Ukrayna'da arasında artan tansiyona dair bir makale paylaşan France 24, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın arabuluculuk çabalarına makalesinde geniş yer verdi.

GİRİŞİM, BÜYÜK BİR POTANSİYEL BARINDIRIYOR

Başkan Erdoğan'ın, olası bir savaşı engellemeyi umduğunun belirtildiği analizde, Rusya tarafının da Cumhurbaşkanı'nın 'yüksek profilli' çabalarını desteklediği kaydedilerek, 'Bu arayış potansiyel olarak büyük bir sonuç barındırıyor' açıklamasında bulunuldu.


ARABULUCULUK BAŞARIYA ULAŞIRSA, TÜRKİYE'NİN GÜCÜ DAHA DA ARTAR

Türkiye ve Erdoğan'ın çabalarının başarıya ulaşması durumunda NATO içindeki özgül ağırlığının artacağının aktarıldığı haberde, böyle bir durumda ABD'nin de Türkiye ile ilişkilerini olumlu manada gözden çevireceği ifade edildi.

Analizde görüşlerine yer verilen uzmanlar ise, Erdoğan'ın Putin ile rekabetçi ama diyaloğa dayalı benzersiz bir ilişki geliştirdiğini kaydederek, "Böyle bir durum, Türkiye'nin NATO'daki statüsünü yükseltmesi için bir fırsat" değerlendirmesinde bulundu.

SİHA'LAR RUSYA İÇİN ENDİŞE KAYNAĞI

2015'teki uçak krizinden tutun, son yıllarda Türk-Rus ilişikilerinin geçtiği zorlukların da yer verildiği analizde, iki ülke arasındaki sert krizin, Kiev'in elindeki Türk SİHA'ları olduğu açıklandı. Bu Bayraktar SİHA'larının Ukrayna'nın doğusundaki Rus destekli ayrılıkçı güçler ve Kremlin için özel bir endişe kaynağı olduğu vurgulandı.

Haberde, geçtiğimiz günlerde açıklama yapan Ukraynalı ayrılıkçıların lideri Denis Pushilin'in "Her şeyden önce Bayraktar SİHA'larını durdurmalıyız" açıklamasına da yer aldı.


BİRKAÇ BAYRAKTAR TB2 GÜÇ DENGELERİNİ BOZABİLİR

SİHA'ların önemini vurgulayan Fransız basını, SİHA'ların oyun değiştirici rolü Libya, Suriye ve Karabağ örnekleriyle dile getirilirken, analize göre, Fransa Dış Politika Araştırma Enstitüsü'nün Orta Doğu Direktörü Aaron Stein'in 'Ukrayna ordusu ile ülkenin doğusundaki ayrılıkçı güçler karşı karşıya gelirse, birkaç Bayraktar TB2 güç dengesini bozabilir' açıklamalarında yer verdi.

BAZI ANALİSTLERE GÖRE BU GELİŞME TÜRKİYE İLE RUSYA'YI KARŞI KARŞIYA GETİREBİLİR

Bazı analistlere göre, bu gelişmenin Türkiye ile Rusya'yı karşı karşıya getirebileceğini söyleyerek, olası kriz durumunda Moskova'nın Ankara'yı Suriye'de daha fazla sıkıştırabileceğini ve Türkiye'nin Rusya'dan temin ettiği ithal ürünlere ambargolar getirilebileceğini öne sürdü.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal