NATO üyesinden dikkat çeken çıkış: ‘Türkiye çok önemli bir ortağımız’

NATO üyesi ülkelerden Slovenya, Türkiye’nin Balkan ve NATO için oldukça önemli bir üye olduğunu dile getirdi.

10.06.2024-12:32 - (Son Güncelleme: 10.06.2024-17:28) NATO üyesinden dikkat çeken çıkış: ‘Türkiye çok önemli bir ortağımız’

Slovenya'nın Ankara Büyükelçisi Gorazd Rencelj, Türkiye-Slovenya ilişkileri hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Gorazd Rencelj, Türkiye’nin Balkan bölgesi ve NATO için önemli bir üye olduğunu dile getirdi.

‘Türkiye çok önemli bir ortağımız’

AA’da yer alan habere göre; Rencelj, 2011 yılından bu yana Slovenya ve Türkiye'nin stratejik ortaklığa sahip olduğunu vurgulayarak, "Siyasi diyalogumuz düzenli ve derinlemesine, ekonomik işbirliğimiz ise oldukça güçlü. Türkiye, Slovenya için çok önemli bir ticaret ortağı ve aynı zamanda Slovenya'ya yatırım yapmaktadır." dedi. Ayrıca, Türkiye ve Slovenya'nın NATO müttefiki olduğunu belirterek, "Bu nedenle, ikili ve çok taraflı ilişkilerimizde ortak bir bölge olan Balkanlar ve Türkiye'ye yönelik ilgimiz, çıkarlarımızın ve görüşlerimizin genellikle örtüştüğü bir alanı oluşturuyor." şeklinde konuştu.

NATO üyesinden dikkat çeken çıkış: ‘Türkiye çok önemli bir ortağımız’

Rencelj, Slovenya'da Türk yatırımcılar için birçok fırsatın bulunduğuna dikkat çekerek, "Öncelikle coğrafi konumumuzun Türkiye'ye yakınlığına değinmek istiyorum. Ayrıca Avrupa Birliği'nin bir parçası olmamız da avantaj sağlıyor. Nitelikli işgücümüz de diğer bir avantajımız." ifadelerini kullandı. Ayrıca, DEİK Türkiye-Slovenya İş Konseyi'nin faaliyetlerine atıfta bulunarak, "Slovenya'da Türk yatırımcılar için keşfedilecek birçok fırsat alanı bulunmaktadır." şeklinde konuştu.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal