NATO: Rusya, Ukrayna Sınırı Boyunca Sahra Hastaneleri İnşa Ediyor!

NATO Savunma Bakanları bugün Brüksel'de Ukrayna-Rusya krizini konuşmak için bir araya geldi. Görüşmenin ardından bakanlar tarafından önemli açıklamalar yapıldı.

17.02.2022-11:35 - (Son Güncelleme: 18.02.2022-17:28) NATO: Rusya, Ukrayna Sınırı Boyunca Sahra Hastaneleri İnşa Ediyor!

Brüksel'de gerçekleşen görüşmenin ardından basın toplantısına katılan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, müttefiklerin devam eden diplomatik çalışmalara olumlu baktığını, ancak henüz Rus birliklerinin Ukrayna sınırından çekildiğine dair somut bilgi olmadığını iletti.

RUSYA'NIN UKRAYNA'YI İŞGAL ETMESİ HÂLÂ MÜMKÜN 

İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace, Rusya'nın sözleri değil, hareketlerinin önemli olduğunu söyledi. 

BBC'ye konuşan Wallace'a göre Rusya, şimdiye kadar geri çekilmekten ziyade birliklerini güçlendirdi ve bekleme noktalarından ayrılarak saldırı noktalarına doğru ilerledi. 


RUSYA BÖLGEDE SAHRA HASTANELERİ KURDU

Rusya'nın bölgede sahra hastaneleri kurduğunu, Rus donanmasının ise tatbikat yaptığını belirten Wallace: "Bu normal bir tatbikat değil. Tatbikat yaparken bir ülkenin sınırlarına birliklerinin yüzde 60'ını yığmak normal değil." dedi.

Wallace sözlerine "Eğer Putin isterse Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesi hala mümkün görünüyor. Ama Putin henüz o kararı vermedi." ifadeleri ile devam etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal