NATO, Kahraman Türk Askerlerine Olan Hayranlıklarını Gizleyemedi

NATO Steadfast Defender Europe 2021 tatbikatına katılan Kahraman Mehmetçikler NATO’yu titizlikleriyle ve başarılarıyla kendilerine hayran bıraktı.

31.05.2021-17:34 - (Son Güncelleme: 31.05.2021-17:34)

Tekirdağ’ın Ergene ilçesinde bulunan 66. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı askerleri 10 ve 19 Mayıs tarihlerinde Romanya’da gerçekleşecek olan tatbikata katılmak üzere yola çıkmıştı.

128 konteynır, 39 römork ve 1356 askeri personel taşmakta olan 214 askeri araç Tekirdağ’ın Ergene ilçesinden yola çıkarak Bulgaristan üzerinden tatbikatın gerçekleştirileceği Romanya’nın Cincu şehrine giderek konuşlanmıştı.

MEHMETÇİK'İN TİTİZLİĞİ HAYRAN BIRAKTI

Romanya'ya giden tatbikattaki Kahraman askerler için sahra mutfağı, yemekhane, duş ve tuvaletleri kuran Türk askerlerin temiz ve titiz çalışması NATO tarafından da büyük övgüler alınmasına sebep oldu.

Tekirdağ'da bulunan 66. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı askerleri ile kurulan alanlar NATO Channel’in resmi sosyal medya hesabı aracılığı ile tatbikata katılan başka ülke askerlerinin gözünden de paylaşıldı.

İNŞA EDİLEN BÖLGELERDEN ÖVGÜYLE BAHSETTİLER

Tatbikatta egzersiz hareketleri yapılırken nasıl yemek yedikleri hakkında da merak edilebileceğini belirten ve Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarınca kurulan alanları görüntüleyen başka ülke askerleri Türk askerleri tarafından kurulan duş alanı, mutfak, tuvalet ve çamaşırhaneden hayranlıkla ve övgü dolu sözleri kullanarak belirtildi.

Tatbikata katılan bir diğer ülke askerlerini de NATO’yu de kendilerine hayran bırakan Kahraman Mehmetçikler NATO Steadfast Defender Europe 2021 tatbikatının tamamlanabilmesinin sonrasında tekrar Tekirdağ’da askeri birliklerine geri dönecekler.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal