Türk Askeri NATO Tatbikatı için Yola Çıktı

Bulgaristan üzerinden Romanya'ya geçecek olan Çok Yüksek Hazırlık Seviyeli Müşterek Görev Kuvveti Kara Tugayı görevini alan Türk askeri, Romanya’nın Cincu kentindeki tatbikata katılacak.

19.05.2021-14:30 - (Son Güncelleme: 19.05.2021-15:12)

NATO, ABD ve Barış İçin Ortaklık Ülkeleri arasında savaşa hazır olma ve birlikte çalışma için tasarımı yapılan tesise, 15 NATO üyesi ülkenin katılım sağlayacağı NATO Steadfast Defender 2021 Tatbikatı ve bu tatbikat ile bağlantılı olan 26 ülkeden 30 binden fazla personelin katılım sağladığı Defender Europe 2021 Tatbikatında görevli olacak ikinci grup, Romanya'ya gitmek için Hamzabeyli Sınır Kapısı'ndan çıkışını gerçekleştirdi.

Çok Yüksek Hazırlık Seviyeli Müşterek Görev Kuvveti Kara Tugayı rolünü üstlenen Tekirdağ Çorlu'da konuşlu 66'ncı Mekanize Piyade Tugay Komutanlığından tatbikatta görevli kişilerin intikalinin devamı sağlandı.

DUALARLA UĞURLANDILAR

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde ki Kopsavaş Kışlası'ndan alkış sesleri, milli marşlar ve dualar edilerek veda edilen Mehmetçik, Hamzabeyli Sınır Kapısı'na vardı.

Sınır kapısından Bulgaristan'a geçen Mehmetçik Romanya'ya gidecek.

66'ncı Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı unsurları Romanya’nın Cincu kentindeki tatbikata katılım sağlayacak.

Tatbikat için 120 askeri araçtan oluşan birlik, 10 Mayıs Pazartesi günü yine aynı güzergâh üzerinden Romanya'ya gitmişti.

TATBİKAT BİLGİLERİ

ABD Avrupa Ordusu Komutanlığı emir komutasındaki Defender Europe 2021 tatbikatı devam ediyor.

Dört farklı ana tatbikattan oluşan tatbikata 26 ülkeden 30 binden fazla görevli katılıyor.

Tatbikatla ortak savunma anlayışıyla birlikte, Karadeniz ve Balkanlar bölgesinde gerçekleşebilecek düşman tehdidi veya saldırı, ABD ordusunun büyük ölçüde savaşçı bir gücü hızlı bir biçimde yığın aklanma becerisi gösterilmesi hedefleniyor.

Tatbikatın caydıcı olarak isimlendirilen ilk kısmın birinci aşamasında ABD Avrupa Ordusu Komutanlığı, Müşterek Kara Unsur Komutanlığı görevini üstlenerek harekâttaki kuvvetlerin Estonya, Bulgaristan ve Romanya'ya intikaline yönelik etkinlikleri düzenliyor.

Tatbikatın ilk kısmının ikinci aşamasında ise ABD Avrupa Ordusu'nun, ABD 5’inci Kolordu Komutanlığını, NATO Güneydoğu Çok Uluslu Kolordusu’nu ve ABD'nin Avrupa'da yer alan kara unsurlarını strateji denetimine alması düşünülüyor.

ABD Piyade Tugayı Muharebe Görev Kuvveti böylece Arnavutluk, Bosna Hersek, Hırvatistan, Yunanistan, Kuzey Makedonya, Slovenya ve Karadağ'a intikal edebilecek. Tatbikatın bu aşamasında Arnavutluk, Bosna Hersek, Hırvatistan, Yunanistan, Karadağ, Kosova ve Slovenya katılım sağlayacak.

Tatbikatın inisiyatifin ele geçirilmesi olarak isimlendirilen ikinci aşamasında Romanya Kara Kuvvetleri birlikleri, Romanya harekât alanında ABD Avrupa Kara Kuvvetleri ile Romanya ve Bulgaristan harekat alanlarında oynak savunma faaliyeti gösterecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal