NASA Astronotu İstanbul'un Uzaydan Görüntülerini Yayınladı ‘İstanbul Uzaydan Harika Görünüyor’

NASA astronotu Shane Kimbrough, İstanbul'un Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan çekilmiş fotoğrafını yayınladı. Paylaşımda ‘İstanbul harika görünüyor’ ifadelerine yer vererek Atatürk Olimpiyat Stadyumuna ilişkin bilgilendirmede bulundu.

20.07.2021-17:23 - (Son Güncelleme: 20.07.2021-17:26) NASA Astronotu İstanbul'un Uzaydan Görüntülerini Yayınladı ‘İstanbul Uzaydan Harika Görünüyor’

NASA Astronut’undan İstanbul paylaşımı geldi. ABD Ordusu emekli subayı ve NASA astronotu Robert Shane Kimbrough, Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi NASA'nın görevi doğrultusunda Uluslararası Uzay İstasyonu'ndayken İstanbul'un bir fotoğrafını sosyal medya hesabından (Twitter) yayınladı. 

‘İSTANBUL UZAYDAN HARİKA GÖRÜNÜYOR’ 

Kimbrought'un yaptığı paylaşımda stadyumun adını nereden aldığına değinerek ‘İstanbul uzaydan harika görünüyor. İkinci fotoğrafta ülkenin en büyük kapasiteli stadyumu olan Atatürk Olimpiyat Stadı'nı görebilirsiniz. Stadyum, adını Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk'ten almıştır’ ifadeleri kullandı. 

6 SAAT 45 DAKİKALIK BİR UZAY YÜRÜYÜŞÜ 

Kimbrough ve Avrupalı meslektaşı Thomas Pesquet, önceki ay Uluslararası Uzay İstasyonu'nun güneş panellerini değiştirmek için 6 saat 45 dakikalık bir uzay yürüyüşü gerçekleştirmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal