NASA Açıkladı: 2028 Yılında Venüs'e Araç Gönderilecek

NASA’dan açıklama geldi. 2028 senesinde Venüs’e olan yolculuğunu bildirerek bu görev için toplamda bir milyar dolar ayırdığını açıkladı.

03.06.2021-13:04 - (Son Güncelleme: 03.06.2021-13:13) NASA Açıkladı: 2028 Yılında Venüs'e Araç Gönderilecek

NASA yeni yolculuklar için belirli bir tarih verdi. Önceki sene yeni buluşları hakkında açıklamalar yapan bilim insanları Venüs gezegeninde bulunan asidik bulutlarında bakterilerin salgıladığı ‘fosfin’ isimli bir gaz gözlemlediklerini ve söz konusu gazın potansiyel yaşam belirtisini işaret ettiğini bildirmişti. 

YAŞAM BELİRTİLERİ GÖZLEMLENDİ 

Venüs gezegeninde yaşam sinyallerinin alınması birçok uzay şirketini harekete geçirdi. Buna bağlı olarak NASA, iki farklı Venüs görevinin üzerinde duracağını bildirdi. Rusya ise Venüs için ulusal bir proje yapacaklarını söylemişti. 

NASA’DAN TARİH GELDİ: 2028'DE GİDİYORUZ 

NASA, tahmini 30 senenin ardından Dünya'ya en yakın bulunan gezegen Venüs'e bir daha gitmek için belli bir tarih verdi. İnsansız yapılacak görevle 38 milyon uzaklıkta olan gezegen, 2028 senesinde ziyaret gerçekleştirilecek. 

BU GÖREV İÇİN YÜKLÜ MİKTARDA KAYNAK AYIRILDI 

NASA, DAVINCI+ ve VERITAS ismini verdiği iki göreve toplam kaynak olarak 1 milyar dolar ayrıldı. NASA Başkanı eski astronot Bill Nelson, uzun yıllardır incelenmeyen gezegeni araştırma imkanını bulunduğunu belirterek ‘Bu iki kardeş görevle, Venüs'ün nasıl kurşunu bile eritecek sıcaklığa erişen bir cehennem gezegen olduğunu anlamak hedefleniyor. Onlar, bilim dünyasına 30 yıldır araştırılmayan bu gezegeni inceleme fırsatı verecek.’ İfadelerini kullandı. 

DAVINCI+ aracının 2029 senesinde Venüs'e fırlatılması düşünülüyor. VERITAS görevi ise bir sene evvel başlayacak ve 2028 senesinde Venüs'ün atmosferine girmeden gezegeni incelemeye alacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal