Naim Süleymanoğlu Filmi Nerede Çekildi?

Naim Süleymanoğlu'nun hayatını anlatan Cep Herkülü: Naim Süleymanoğlu filmi vizyona girdiği tarihte en çok izlenen yapımlardan biri oldu. Bununla birlikte vatandaşlar filme ait detayları merak ediyor. Naim Süleymanoğlu filmi nerede ve ne zaman çekildi? Naim Süleymanoğlu kimdir?

22.03.2021-15:37 - (Son Güncelleme: 22.03.2021-15:37) Naim Süleymanoğlu Filmi Nerede Çekildi?

Türk spor tarihinin en önemli isimlerden biri olan Naim Süleymanoğlu hakkında çekilen ''Cep Herkülü: Naim Süleymanoğlu'' filmi 22 Kasım 2019'da vizyona girdi. Beyaz perdede yayınlanmasının ardından yoğun ilgi gördü ve gişe rekorlarına imza attı.

Filmde Süleymanoğlu karakterini Hayat Van Eck canlandırdı. Filmin yayın tarihinden iki yıl geçmesine rağmen birçok kişi konusunu, oyuncularını ve çekimlerin nerede yapıldığını araştırıyor.

NAİM SÜLEYMANOĞLU FİLMİ NEREDE ÇEKİLDİ?

Yapımcılığını Ayla ve Müslüm filmlerinin de yapımcısı olan Mustafa Ulu üstlendi. Film, Avustralya’nın Melburn şehriyle, Bulgaristan, Türkiye, Moskova, Brezilya, İngiltere ve ABD’de çekildi. Bunun yanı sıra filmde 19 bin 800 figürasyon kullanıldı.


Müzikleri Fahir Atakoğlu tarafından yapılan filmde Naim Süleymanoğlu'nun babasını Yetkin Dikinciler, annesini Hatice Süleymanoğlu'nu Selen Öztürk, halter sporuna yeteneğini fark eden ve onu dünya spor arenasına taşıyan ilk antrenörünü Enver Türkileri'yi ise Gürkan Uygun oynadı.

CEP HERKÜLÜ FİLMİNİN KARAKTERLERİ KİMDİR?

Hayat Van Eck - Naim Süleymanoğlu

Yetkin Dikinciler - Süleyman Süleymanoğlu

Selen Öztürk - Hatice Süleymanoğlu

Gürkan Uygun - Enver Türkileri

İsmail Hacıoğlu - Mehmet Tunç

Uğur Güneş - Cemal Tunalı

Renan Bilek - Remzi

Barış Kıralioğlu - Turgut Özal

Bülent Alkış - Atalay Göktuna

NAİM SÜLEYMANOĞLU KİMDİR?

Naim Süleymanoğlu 23 Ocak 1967 tarihinde Kırcaali'de dünyaya geldi. Bulgaristan'da değiştirilen adı ise Naum Şalamanov olan Süleymanoğlu haltercidir. Pek çok halterci ve sporcu tarafından gelmiş geçmiş en iyi halterci olarak kabul edilir. Boyu kısa olduğu için kendisine Cep Herkülü lakabı verilmiştir.

15 yaşındayken haltere başlayan Süleymanoğlu aynı yıl Brezilya'da düzenlenen Dünya Gençler Halter Şampiyonası'nda iki altın madalya alarak şampiyon oldu. 16 yaşında rekor kırdı ve tarihinde en genç dünya rekortmeni unvanını kazandı.


46 kez dünya rekoru kırdı ve 1984'te (16 yaşındayken), silkme kategorisinde vücut ağırlığının üç katını kaldırarak ikinci halterci olarak tarihe geçti. 1984 Los Angeles Olimpiyatları'na Bulgaristan'ı temsil etmemek için katılamadı ve aynı dönemde Bulgar Hükûmetinin Soya dönüş operasyonu kapsamında Türk isimleri yasaklanınca adı Naum Şalamanov olarak değiştirildi.

Bulgaristan'da yaşadığı baskılardan kurtulmak ve Türkiye adına müsabakalara katılmak için 1986'da Melbourne'de düzenlenen Dünya Halter Şampiyonası'nda Türkiye büyükelçiliğine sığındı. Türkiye'ye getirilmesi konusunda Turgut Özal devreye girdi. Ülkemize geldikten sonra bütün müsabakalarda Türkiye'yi temsil etti. Naim Süleymanoğlu 18 Kasım 2017 günü tedavi gördüğü hastanede hayata gözlerini yumdu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal