Naci Görür’den endişelendiren uyarı: Büyük deprem o fay hattına taşınacak

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, Malatya’da dün gece yaşanan depremin ardından sosyal medya hesabından endişe verici bir açıklamada bulundu. Görür, Malatya’daki depremin, büyük depremi o fay hattına taşınacağını vurguladı.

01.11.2022-15:51 - (Son Güncelleme: 01.11.2022-17:10)

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) son dakika açıklamasına göre dün akşam saat 21.34’te Malatya’nın Battalgazi ilçesinde 4.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurdu. Yaşanam bu depremin ardından konuşan Deprem Uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, Malatya’da dün gece yaşanan depremin ardından sosyal medya hesabından endişe verici bir açıklamada bulundu. Görür, Malatya’daki depremin, büyük depremi o fay hattına taşınacağını vurguladı. 

Büyük deprem o fay hattına taşınacak

Prof. Dr. Naci Görür, depremi sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımda değerlendirdi. Görür'ün 'büyük deprem' ifadeleri dikkatleri çekti. Naci Görür, söz konusu paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

Naci Görür deprem uyarısı

"Kavaklıdere-Pütürge/Malatya’da 4,0 deprem oldu. Deprem DAF Zonunda. Her zaman söylediğim gibi, DAF’ın GB’ya doğru kırılarak büyük depremi Çelikhan-Ekenek’ e doğru taşıyacağını düşünüyorum. Bu yörelerde İRAP planlarının ciddiyetle yapılması gereğini düşünüyorum."

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal