Myanmarlı Rahibe Polise Yalvardı! 'Çocukları Vurmayın'

Myanmar'ın başkentinde gerçekleşen protestolarda, tansiyon bir türlü düşmüyor. Polis ile göstericiler arasında çok sert geçen olaylarda, 60 kişiye yakın kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. Sert müdahale gösteren polisin önünde bir rahibe diz çökerek yalvardı ve "çocukları vurmayın" dedi.

10.03.2021-19:36 - (Son Güncelleme: 10.03.2021-19:36) Myanmarlı Rahibe Polise Yalvardı! 'Çocukları Vurmayın'

Darbe karşıtı protestoların gerçekleştirildiği Myanmar'da tansiyon bir türlü düşmüyor. Güvenlik güçlerinin yaşanan protestolarda en az 60 kişiyi öldürdüğü açıklanan ülkede, Myitkyina kentinde bir rahibe, çocuklara ve bölge sakinlerine zarar vermemeleri için polisin önünde diz çökerek yalvardı.

Rahibe Ann Rose Nu Tawng, hastanelerdeki insanlar ile bölge sakinleri için endişelendiğini belirtti.

Tawng, "Onlara, çocukları vurmamaları için yalvardım. Protestoyu durduracaklarını söylediler. Ben de 'burada sorun görmek istemiyorum ve polis buradan ayrılmadan gidemem' dedim." ifadelerini kullandı.

Görgü tanıkları, Myitkyina şehrinde, görüntünün kayda geçtiği gün darbe karşıtı 2 protestocunun güvenlik güçlerince öldürüldüğünü bildirmişti.

Myanmar'da 1 Şubat'ta gerçekleşen darbenin ardından halk, orduya karşı protesto gösterileri düzenlemeye başlamıştı.

Fiili lider Suu Çii'nin de tutuklu bulunduğu ülkede, güvenlik güçlerinin şu ana kadar 60'dan fazla protestocuyu öldürdüğü, 1800'den fazla protestocuyu ise gözaltına aldığı kaydediliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal