Myanmar’daki Darbe Karşıtı Gösterilerde Can Kaybı Artıyor

Myanmar'da düzenlenen darbe karşıtı eylemlerde, polisin göstericilere ateş açması sebebiyle ölenlerin sayısı 33'e yükseldi.

04.03.2021-12:44 - (Son Güncelleme: 04.03.2021-12:44)

Arakan'da on binlerce Müslümanı sivil Budist aşırıcılar ile beraber katleden, kadınlarına tecavüz eden, evlerini yakan ve göçe zorlayan Myanmar ordusu, son olarak hükümete darbe yaptı ve yönetime el koydu.

MYANMAR ORDUSU PROTESTOCULARA DA ACIMIYOR

Myanmar’da ordunun 1 Şubat’ta yönetime el koymasıyla başlayan darbe karşıtı eylemlerde polisin, göstericilere müdahalesi giderek sertleşiyor.

Bugün ülkenin farklı şehirlerinde düzenlenen eylemlerle polisin açtığı ateş sonucu ölenlerin sayısı arttı.

33 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Çoğunlukla yerel kaynaklardan ve sosyal medya üzerinden gelen verileri derleyen Yangon’daki bir veri uzmanı, bugün düzenlenen eylemlerde ölenlerin sayısının 33 olduğunu açıkladı.


ÖLENLERİN BİLGİLERİNİ DE PAYLAŞTI

Veri uzmanı, derlediği verilerde ölenlerin isimlerini, yaşlarını, memleketlerini, nerede ve nasıl öldürüldüklerini açıkladı. Askeri hükümetin misilleme korkusu sebebiyle kimliğinin gizli kalmasını isteyen veri uzmanı, sadece Yangon’da 18 vatandaşın öldürüldüğünü aktardı.

DARBE YAPAN ORDU, 1 YILLIK OHAL İLAN ETTİ

Myanmar ordusu, 1 Şubat’ta Aung San Suu Kyi’nin lideri olduğu Ulusal Demokrasi Ligi’nin (NLD) Kasım 2020’de yapılan genel seçimlerde hile yaptığı gerekçesi ile yönetime el koymuştu. Darbenin ardından Myanmar’da 1 sene süre ile olağanüstü hal ilan edilmişti.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal