'Müzik Susmasın' Projesiyle Müzisyenlere 3 Bin Lira Ödeme Yapılacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 'Müzik Susmasın' projesi ile müzisyenlere tek seferde 3 bin lira ödeme gerçekleştirilecek.

02.06.2021-12:15 - (Son Güncelleme: 02.06.2021-15:37) 'Müzik Susmasın' Projesiyle Müzisyenlere 3 Bin Lira Ödeme Yapılacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından dev proje geldi. 

MÜZİSYENLERE DESTEK AMACIYLA YENİ BİR PROJE HAYATA GEÇTİ 

Koronavirüsle mücadele süresi boyunca müzik sektörünün uğradığı kötü etkileri en aza indirgemek ve müzisyenlere, müzik emekçilerine, yorumculara ve eser sahiplerine destek çıkmak gerekçesiyle yeni bir proje hayata geçti. 

MÜZİSYENLERE 3.000 LİRA ÖDEMESİ YAPILACAK

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca gerçekleştirilen 'Müzik Susmasın' projesi kapsamında müzisyenlere haziran ayında tek seferde 3 bin lira ödeme yapılacak. Bakanlığın sosyal medya hesabından (Twitter) paylaştığı açıklamada salgın döneminde zor durumda kalan müzisyenlere ilişkin bir projenin duyurulduğu ve bu proje kapsamında 3 bin TL destek ödemesi yapılacağı belirtilerek, 'Müzik emekçilerimiz için 'Müzik Susmasın' sloganıyla başlattığımız proje desteği haziran ayında tek seferde 3 bin lira ödemeyle devam ediyor. ifadelerini kullandı. 

TOPLAMDA 250 MİLYON LİRA DESTEK SAĞLANACAK

Bakanlık aynı zamanda müzisyenler için verilen desteğin toplamda ulaşacağı rakamı da dile getirerek 'Toplam destek miktarını yaklaşık 250 milyon liraya ulaştırmış olacağız.' dedi. Diğer yandan koronavirüs salgını sebebiyle zor durumda olduklarını dile getiren müzisyen Burhan Şener’e de cevap niteliğinde bir proje gelmiş oldu. 

 AKŞENER BURHAN ŞEŞEN'İ KÜRSÜYE ÇIKARDI 

 1 buçuk senedir mesleklerini icra edemeyen müzisyenlere yönelik bir şey yapılmaması gerekçesiyle bu hafta gerçekleşen İyi Parti toplantısında Genel Başkanı Meral Akşener kürsüye Burhan Şeşen'i çıkardı. 

MÜZİSYENLERE ÇAĞRIDA BULUNDU 

Toplantıda kürsüye çıkan Şeşen açıklamalarda bulundu. Hem hükümete yönelik söylenerek hem de müzisyenlere gözünü yumması için çağrıda bulunduğu konuşmasında ‘Ey bu ülkeyi yönetenler, bir ayrılık sonrasında ya da bir aşk acısı çektiğine hiç mi bir şarkımız size teselli olmadı, bir ağıta bir bozlakla hiç mi hüzünlenmediniz, bir düğünde hiç mi halay başı olmadınız, dağ başını duman almış marşını da mı okumadınız; müzisyenler gerçekten özel insanlar. Ben hala bu yaşında bir şarkıyla dünyayı güzelleştirebileceğime inanıyorum. Çok ütopik ama bizler de sizler gibi her şeyi barış yoluyla uzlaşmayla demokrasi sınırları içerisinde çözmeye çalışıyoruz. Gençler yeni bir akım başlattılar, bu sözlerle konuşmamı noktalayacağım, gözünü yumma müziğe sahip çık, gözünü yumma sahneye sahip çık.’ İfadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal