Muvazzaf Subay Nedir?

Milli Savunma Bakanlığı KPSS şartsız muvazzaf subay alıyor. Peki, muvazzaf subay 2022 ücretleri ne kadar?

22.05.2018-23:40 - (Son Güncelleme: 15.01.2022-17:29) Muvazzaf Subay Nedir?

Milli Savunma Bakanlığı personel alımını duyurdu. Muvazzaf subay alımı yapacak MSB, KPSS şartı aramıyor. Peki, muvazzaf subay nedir?

MUVAZZAF SUBAY NEDİR?

Muvazzaf kelimesinin kökeni Arapçadır ve Türkçeye Arapçadan geçmiştir. Görevlendirilmiş kimse anlamına gelen Muvazzaf, Türk Dil Kurumu'nda asker olarak geçiyor. TSK'da görev başında olan subay ve astsubaylarla birlikte askerlik hizmeti yapan erlere denir. Muvazzaf Subay mesleği askerlik olan bireye denir.

Astsubay ve subay anlamına gelen muvazzaf, sözleşmeli asker olarak TSK dilinde karşımıza çıkar. Sözleşmeli bu askerlikte en fazla yüzbaşı olunur. 


MUVAZZAF ASKER KİMDİR?

Normal mesleği askerlik olmayan, askerlik görevini bitirmiş ya da zorunlu olarak yapan kişiler muvazzaf değildir. Savaş esnasında silahlandırılan kişilere muvazzaf denmez. Zorunlu askerlikte de karşımıza çıkan yedek terimi, zorunlu anlamına gelir. Muvazzaf asker anca sözleşmeli bir şekilde olunur. Kadrolu subay olmak, muvazzaf asker olmaya yeter. 

KİMLER MUVAZZAF ASKER OLABİLİR?

En fazla yüzbaşı olan muvazzaf askerin askeri liselerden mezun olmasına gerek yoktur. Kadrolu eleman olarak MSB tarafından sınavlar yoluyla alınır. Askeri lise zorunlu değildir. Askeri lisede okuyup kariyerini TSK'da geçiren kişiler de muvazzaf olabilse de onlar en üst mertebeye kadar çıkabilirler.

Peki, sözleşmeli subay nasıl olunur? MSB sitesinden ilan yayınlar, ilanda başvuru şartları ve personel alımı detayları yazılır. Hangi mesleğe ilan açıldığı yazılır. Şartları karşılayan ve sınavları geçen adaylar muvazzaf subay olabilir. 

MUVAZZAF SUBAY MAAŞLARI NE KADAR?

 Muvazzaf subay kadro açıldığı takdirde başvuru şartlarına uyan herkes olabilir. Peki, muvazzaf subayın maaşları ne kadardır? Maaşlar rütbeden rütbeye göre değişebiliyor. İşte muvazzaf subay maaşları:

2022 yılı için asteğmen maaşları 9 bin 135 TL’dir.

2021 yılı için teğmen maaşları 7.500 TL’dir.

2021 yılı için üsteğmen maaşları 7.800 TL’dir.

2021 yılı için yüzbaşı maaşları 8.500 TL’dir.

Milli Savunma Bakanlığı personel alımı başlamış durumda. Adaylar ön başvurularını 7 Kasım 2021 23:59 tarihine kadar Milli Savunma Bakanlığı’nın kendi sitesinden E – Devlet hesabıyla yapılabilir. MSB, Tabip sınıfı sözleşmeli subay adayı ve Özel Nitelikli Beden Eğitimi muvazzaf subay adayı arıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal