Muvafakat mı Muvaffakat mı, Nasıl Yazılır?

Günlük hayatta sıklıkla anlamını bilmediğimiz ya da doğru yazılışının nasıl olduğundan emin olmadığımız kelimelerle karşılaşırız. Bunlardan biri olan muvakatname nasıl yazılır? Muvafakatname ne demek? İşte doğru yazılışı ve anlamı...

15.01.2021-13:54 - (Son Güncelleme: 05.02.2022-13:33) Muvafakat mı Muvaffakat mı, Nasıl Yazılır?

Günlük hayatta karşılaştığımız kelimelerin yazılışını ve anlamlarını zaman zaman unutabiliyoruz. Bunlardan biri olan muvafakatname kelimesinin de yazımı sıklıkla karıştırılmaktadır. Muvafakatname nedir? Muvafakatname kelimesi anlamı nedir? 

TDK ANLAMI

İzin belgesi anlamı taşıyan kelime, muvafakattan türemiştir. Onay verme, uzlaşma gibi anlamlara gelen muvafakat, muvafakatname şeklinde de kullanılmaktadır. Bu şekilde kullanıldığındaysa izin kağıdı, uzlaşma kağıdı anlamlarına gelmektedir. 

Daha çok hukuki işlemler esnasında karşımıza çıkan kavram; alım-satım, ortaklık işlerinde sıkça karşımıza çıkmaktadır. Muvafakatname, bir işin yapılması için, hakkı bulunan kişilerin onayının alındığı belgedir.


MUVAFAKATNAME NASIL YAZILIR?

Muvafakatname kelimesi, yazımı sıklıkla karıştırılan kelimelerden biri.

YANLIŞ KULLANIM: Muvaffakat

DOĞRU KULLANIM: Muvafakat

ÖRNEK CÜMLELER

- Muvafakat verilen bu durumun direkt olarak gerçek yüzünü anlamak, dışarıdan bakan insanlar için mutlak suretle zor olmalıdır.

- Muvafakat kelimesini yazmak, kelimenin kendisini söylemekten daha zor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal