Anbean Nasıl Yazılır?

Bağlaç ve edatlar, yabancı bir dilden alınan ya da okunuşu zor kelimelerin yazımı karıştırılabiliyor. ‘Anbean’ da onlardan biri. Peki; anbean mı an be an mı, doğrusu nedir, TDK doğru yazılışı ne, içinde ‘anbean’ geçen cümleler neler?

17.10.2020-17:53 - (Son Güncelleme: 20.01.2022-17:22) Anbean Nasıl Yazılır?

Günlük hayatta konuşurken ya da mesajlaşırken kullandığımız kelimelerin nasıl yazıldığını karıştırabiliyoruz. Türk Dil Kurumu'na göre yazımı en çok karıştırılan kelimelerden biri de "anbean"

Türk Dil Kurumu (TDK) resmi internet sitesinde bulunan sözlükten arama yapıldığında kelimenin doğru yazımı "anbean" olarak ortaya çıkıyor. Yani bitişik yazılıyor.

Bazı örneklerde görülen “an be an” yazımı bugünkü Türkçe ile imla hatasıdır. Kelime, ayrı kelimelerden oluştuğu için yazımı karıştırılıyor.

TDK SÖZLÜK ANLAMI

Türkçe’de çok geçen “anbean” kelimesi, hem konuşma dilinde hem de yazı dilinde oldukça fazla kullanılıyor. Kelimenin TDK sözlüğünde anlamı şöyle:

“Her an”

“Ara sıra.”

“Giderek.”

“Dakika dakika.”

TDK

ÖRNEK CÜMLELER

- Anbean bekleniyor.

- Bu senin hayatın ve anbean sona eriyor. (Chuck Palahniuk)

- Her şey anbean, aynen olduğu gibi belirmeye başlıyor. (Luigi Pirandello)

- Unutma, ya her an fark ederek doğarsın ya da anbean umursamazlıkla ölürsün. (Azra Kohen)

- Duyarlılık onu yaratır ve anbean içini doldurur ve su misali sessizce akıp gitse bile en azından bizi değişmez ve ebedi görünebilecek bir akıntı misali beraberinde sürükler. (Giovanni Papini)

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal