Mustafa Yeneroğlu neden istifa etti? Mustafa Yeneroğlu kimdir kaç yaşında, nereli? Mustafa Yeneroğlu hakkında bilgiler

Mustafa Yeneroğlu'nun istifası zamanında gündeme bomba gibi düşmüştü. Vatandaşlar Yeneroğlu'nun neden istifa ettiğini ve kim olduğunu araştırıyorlar. İşte detaylar...

23.06.2022-12:00 - (Son Güncelleme: 23.06.2022-12:00) Mustafa Yeneroğlu neden istifa etti? Mustafa Yeneroğlu kimdir kaç yaşında, nereli? Mustafa Yeneroğlu hakkında bilgiler

Mustafa Yeneroğlu bilindiği üzere belli dönemlerde AKP'de siyaset yapıyordu. Yeneroğlu'nun Ak Parti'den neden istifa ettiği soruları Yenerolu'nun son zamanlardaki çıkışlarıyla birlikte daha da arttı. Peki Mustafa Yeneroğlu kimdir ve partisinden neden istifa etti?

Mustafa Yeneroğlu kimdir?

1975 Bayburt doğumlu olan Yeneroğlu 1976 yılında ailesiyle birlikte Almanya'ya yerleşmiştir. Yeneroğlu Almanya Köln Üniversitesi mezunu olmakla beraber Türkiye'de İzmir 9 Eylül Üniversitesi denkliği almıştır. Yeneroğlu'nun 3 çocuğu bulunmaktadır.

1987 yılından beri sivil toplum çalışmalarında aktif rol oynayan isim Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YTB), Yurtdışı Vatandaşlar Danışma Kurulu üyeliği ve Ayrımcılık ve Irkçılıkla Mücadele Derneği kurucu başkanlığı görevlerinde bulunmuştur. Yeneroğlu aynı zamanda Perspektif ve Sabah Ülkesi dergilerinde de yöneticilik yapmış ve IGMG genel sekreterliği görevini sürdürmüştür. Yeneroğlu 2015 yılında Ak Parti'den İstanbul milletvekili seçilmiştir.

Mustafa Yeneroğlu bu görevlerin dışında aynı zamanda 2015-2017 yıllarında Göç Araştırmaları Vakfı yönetim kurulu başkanlığı görevinde bulunmuştur. Aktif yaşamında bir çok görevde ve başkanlık makamında kendisine yer bulan Yeneroğlu 26. Yasama Dönemi 1. ve 2. Yasama Yıllarında Türkiye Büyük Millet Meclisi İnsan Hakları İnceleme Komisyonu başkanlığı da yapmıştır. Yine 2017 senesi ve 2018 senesinde TBMM Anayasa Komisyonu ve Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Türk Grubu üyeliği görevlerinde bulunan Yeneroğlu 2018 senesinde tekrardan AKP İstanbul milletvekili seçilmiş ve daha sonra Ağustos 2018'de MKYK üyesi olmuştur.

Bir çok görevine AKP milletvekili olduğu süreçte devam eden Yeneroğlu 28 Ekim 2019 MKYK istifası ve 30 Ekim 2019 Ak Parti'den istifasıyla birlikte görevlerinden de ayrılmıştır.

Mustafa Yeneroğlu 9 Mart 2020 senesinde DEVA partisi kurucusu üyesi olmuştur. Daha sonra partide Hukuk ve Adalet Politikaları başkanlığı görevine başlamıştır.

Neden istifa etmişti?

Yeneroğlu 2019 senesinde Ak Parti'deki görevinden istifa ettiğini açıklamıştı. Mecliste bir basın toplantısı gerçekleştiren Yeneroğlu Başkan Erdoğan'ın kendisine istifa etmesi gerekliliğini iletmesiyle birlikte istifasını açıkladı. MKYK üyeliği görevini de bırakan Yeneroğlu yerine yedek üye olan Eyüp Özsoy getirilmişti.

Kadir Buğra Demir
kbugrademir@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal