23.01.2024-13:39 (Son Güncelleme:23.01.2024-13:39)


1

19 Ocak 2024 gecesi yaptığı yolculukla ilk Türk uzay yolcusu olan Alper Gezeravcı, Ax-3 misyonunda İspanyol, İtalyan ve İsveçli astronotlarla birlikte 14 gün boyunca Uluslararası Uzay İstasyonu'nda görev alacak.



2

Çeşitli bilim misyonlarını hayata geçirmek üzere uzaya gönderilen Türk astronot, aralarında kanserden, bağışıklık hücrelerine, alglerden, propolise kadar literatüre katkı sağlayacak çalışmaların yer aldığı 13 deneyi gerçekleştirecek.



3

İlk Türk Uzay Yolcularıyla yapılan basın toplantısında, günümüz TBMM 28. Dönem milletvekili o dönemki göreviyle Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın açıklamaları tekrar gündem oldu.



4

Konuşma esnasında Alper Gezeravcı'nın tek eksiğini vurgulayan Varank dinleyenleri güldürdü.



5

Konuşma esnasında Alper Gezeravcı'nın tek eksiğini vurgulayan Varank dinleyenleri güldürdü.



6

İşte eski bakan Mustafa Varank'ın o sözleri: ‘‘Arkadaşlarımız çok zorlu süreçlerden geçtiler. Hayalinizde kurabileceğinizden çok daha fazla testlerle bu neticeye ulaşabiliyorsunuz. Bu arkadaşlarımızda gayet başarılı bir şekilde bu testleri tamamladılar ve Türkiye’yi en güzel şekilde temsil edecekler. Adaylarımız dört dörtlük hiçbir eksikleri yok ama eksiklik sayılabilecek benim gönlümden geçen bir husus var. İki adayımızda bekâr. Bunu da tüm Türkiye’ye duyurmuş olalım. İnşallah ileride evlatlarına anlatabilecekleri bu milli görevi de Rabbim onlara nasip etsin diyelim.’’

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr