Mustafa Reşit Akçay Koronavirüs Sürecinde Yaşadıklarını Gözyaşlarıyla Anlattı!

Kocaeli'de yakalandığı koronavirüs sürecini oldukça zorlu geçiren ve uzun bir aranın ardından tekrardan yeşil sahalara geri dönen Kocaelispor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, hastalık sürecinde yaşananları gözyaşlarıyla birlikte anlattı.

07.09.2021-15:31 - (Son Güncelleme: 07.09.2021-15:31)

TFF 1. Lig ekiplerinden Kocaelispor'un 62 yaşındaki teknik direktörü Akçay, nisanda test sonucunun pozitif çıkması üzerine önce Kocaeli'de, sonra da solunum şikayeti nedeniyle Trabzon'da hastaneye kaldırıldı.

Bu dönemde akciğerlerinde ciddi oranda tutulum meydana gelen Akçay, yoğun bakım ünitesinde solunum cihazına ve kalp akciğer makinesine (ECMO) bağlı tedavi görmüştü. Yaklaşık 3 aylık zorlu tedavi sürecini atlatan Mustafa Reşit Akçay takımının başına geri döndü.

Teknik Direktör Mustafa Reşit Akçay, geçirdiği zorlu koronavirüs sürecinde yaşadıklarını gözyaşlarıyla anlattığı açıklamalarında ;

OLAĞANÜSTÜ ZOR BİR DURUMDU

Kendimi hasta olduğum ve hastaneye gitmem gerektiği gerçeğiyle yüzleştiremedim. Doktor arkadaşımın, 'Entübeye doğru gidiyorsun, hemen hastaneye git' tavsiyesi üzerine sağlık kuruluşuna başvurdum. Yoğun bakıma çizgi kalmış. Beni yoğun bakım özellikli odaya aldılar. Orada 1 ay kadar kaldım. Olağanüstü zor bir durumdu. ECMO makinesine girdim. Ölümle karşılaştım, 6-7 gün böyle geçti, hiçbir şey hissetmeden... Akciğerimin makineye bağlandığı, ölümle yüzleştiğim, 10 kişiden birinin kurtulduğu bir ECMO makinesinden çıktım.

YOĞUN BAKIMDA YAŞANANLAR HİÇ BASİT DEĞİL

Tuvaletinizi yapamadığınızı, altınızı başkalarının temizlediğini, bu utancı, yoğun bakımda bebek maması yediğinizi düşünün. Bu basit bir durum değil, lütfen bu aşıyı olun. Kolay değil. Büyük abdestinizi yapıyorsunuz, geliyor başkaları temizliyor, bu kaldırılabilir bir durum değil. Bunlarla neden yüzleşmek istiyorsunuz? Hemen gidin aşınızı olun. Şu an aşı günümü bekliyorum, gün gün sayıyorum.

ALLAH'INIZI SEVERSENİZ AŞI OLUN!

Lütfen yapmayın. Şimdi aşı olmayarak bu hastalığı tekrar bulaştırırsanız bana yazık değil mi? Şimdi üçüncü kez hastaneye mi yatayım? Allah'ınızı severseniz aşınızı olun. Başka insanlara bunları yaşatma hakkını nereden alıyorsun?

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal