Mustafa Kumlu Kimdir?

Mustafa Kumlu kimdir? Mustafa Kumlu nerede ve ne zaman doğdu? İşte Mustafa Kumlu ile ilgili tüm detaylar...

03.07.2020-15:29 - (Son Güncelleme: 03.07.2020-15:23) Mustafa Kumlu Kimdir?

Mustafa Kumlu, 1951 yılında Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesine bağlı Büyükkaramanlı köyünde doğmuştur. Mustafa Kumlu Kimdir? Mustafa Kumlu'nun kariyeri nedir? Mustafa Kumlu oldukça merak edilen kariyer hayatı sorgulanan bir kişiliktir. Bizde bu yazımızda Mustafa Kumlu'nun çalışma yaşamı kariyeri hakkında merak edenler için bilgilendirme yapmak istedik. Mustafa Kumlu Kimdir? Merak ediyorsanız gelin yazımızın devamında birlikte detaylara bakalım...

İlkokulu köyünde, ortaokul ve liseyi ise Kayseri Merkez’de okumuştur. Türk-İş sendikasının eski genel başkanıdır.

Sevim Kumlu ile evli ve iki çocuk babasıdır. Bülent ve Sibel isimlerinde iki tane çocuğu bulunmaktadır. Mustafa Kumlu'nun çalışma hayatı nasıl geçmiştir? Nelerle ilgilenmiş, hangi makamlara getirilmiştir? Mustafa Kumlu ile ilgili tüm detaylara haberimizin devamında ulaşabilirsiniz.

Çalışma Hayat

Çalışma hayatına işçi olarak başlamıştır. Daha sonra sırasıyla genel sekreterlik ve genel başkanlık makamlarına getirilmiştir.  Önce TES-İŞ Sendikasında ardından TÜRK-İŞ sendikasında genel başkanlık yapmıştır.

Askerlik hizmetini 1974 yılında tamamlamıştır. Askerliğini tamamladıktan sonra Kayseri’deki Devlet Su işleri 12. Bölge Müdürlüğü’nde işçi olarak çalışmaya hayatına başlamıştır. 1977 yılında ise Kayseri TES-İŞ sendikasının genel sekreterliğine seçilmiştir. 1990 yılında Genel Merkez Olağanüstü Genel Kurulu’nda Genel Mali Sekreterliğe getirilmiştir.

Mustafa Kumlu TES-İŞ Sendikasının 6, 7, 8 ve 9. Olağan genel kurullarında olmak üzere 4 kere üst üste genel başkanlığa seçilmiştir.

2003 yılının nisan ayında TES-İŞ sendikasının 7. Olağan Genel Kurulu'nda genel başkanlığa seçilmiştir. 2006 yılının Aralık ayında TES-İŞ Sekizinci Olağan Genel Kurulu’nda tekrar genel başkan olmuştur.

6-9 Aralık 2007 tarihinde TÜRK-İŞ 20. Olağan Genel Kurulu'nda TÜRK-İŞ Genel Başkanı seçilmiştir.

2018 yılının Aralık ayında olağanüstü genel kurulda Mustafa Kumla ile ilgili yolsuzluk iddiaları gündeme getirilmiştir.

2008 yılının Aralık ayında TES-İŞ sendikasının olağanüstü genel kurulunda tekrar genel başkan seçilmiştir. 2010 yılının Aralık ayında ve 2011 yılının Aralık ayında TÜRK-İŞ olağan genel kurulunda genel başkanlığa seçilmiştir.

3 Nisan 2013 tarihinde AK parti hükümeti tarafından açıklanan ve barış sürecini yönetmesi için seçilen 63 kişilik akil insanlar listesine seçilmiştir.

2013 yılında 2 Eylül’de TÜRK-İŞ Genel Başkanı görevinden istifa etmiştir.

2012 yılında Afyonkarahisar’da i patlamada 25 askerin şehit olması üzerine yaptığı “Türkiye'de barışın, birlik ve beraberliğin olması gereken çok önemli bir süreçten geçiyoruz. Özellikle siyasi parti liderlerinin gerek iktidarın gerekse muhalefet ve ana muhalefet genel başkanlarının da birbirlerine karşı tutum ve davranışları bizleri rahatsız ediyor. Onun için vatandaş olarak, sivil toplum kuruluşu olarak en çok ihtiyacımız olan birlik ve bütünlük içerisinde olmamız gerektiğini düşünüyorum.” açıklamaları ile dikkat çekmiştir.

Vefatı

28 Mart 2019 yılında 68 yaşında Ankara'da vefat etmiştir. TÜRK-İŞ kendisi için “Merhuma Allah'tan rahmet, kederli ailesi, yakınları ile Türk-İş topluluğuna başsağlığı dileriz.” şeklinde açıklamada bulunmuştur. 30 Mart günü cenazesi toprağa verilmiştir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal