Musa Orhan kimdir? Musa Orhan olayı nedir, neden gündemde? Musa Orhan ceza aldı mı?

Musa Orhan olayı yeniden gündeme geldi. İpek Er’e cinsel saldırıda bulunarak ölümüne neden olmakla yargılanan Musa Orhan’ın ceza alıp almadığı sorusu yeniden araştırılmaya başlandı. Vatandaşlar, Musa Orhan olayı nedir? Musa Orhan ceza aldı mı? gibi sorulara yanıt arıyor.

24.05.2022-17:44 - (Son Güncelleme: 24.05.2022-17:44) Musa Orhan kimdir? Musa Orhan olayı nedir, neden gündemde? Musa Orhan ceza aldı mı?

Musa Orhan olayının yeniden gündem olmasıyla birçok kişi 'Musa Orhan kimdir? Neden yargılanıyor?' gibi sorulara yanıt aramaya başladı. İşte detaylar...

18 yaşında İpek Er adlı bir genç kıza cinsel tacizde bulunarak genç kızın intihar etmesi sonucu ölümüne neden olması iddiasıyla yargılanan Musa Orhan, tutuksuz yargılanma sürecinin ardından 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Haberlerin yenien gündem olmasıyla birlikte ise Musa Orhan'ın kim olduğu ve davanın ayrıntıları merak edilmeye başladı. 

İpek Er

Musa Orhan kimdir?

2020 yılının Temmuz ayında intihar girişiminde bulunan 18 yaşındaki İpek Er, kaldırıldığı hastanede 2 gün süren yaşam savaşını kaybetti. Bu olay sonrasında ise Musa Orhan gözaltına alınarak 19 Temmuz 2020 tarihinde tutuklandı. Avukatlarının karara itiraz etmesi üzerine tutuksuz yargılanmasına karar verildi. Siirt Valiliği tarafından 16 Temmuz 2020'de açığa alınan Musa Orhan, hakkında açılan "nitelikli cinsel saldırı" davasından dolayı İçişleri Bakanlığı tarafından Jandarma Genel Komutanlığı'ndan ihraç edildi. 

Tutuksuz yargılanmasına karar verilen sanığın, Siirt 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS)'yle katılırken, Musa Orhan'ın avukatıyla maktul İpek Er'in annesi Hikmet ve babası Fuat Er'le avukatları salonda hazır bulundu. Savcı daha önceki duruşmadaki mütalaasını bu duruşmada da tekrar etti. Duruşmada avukatların mütalaaya ilişkin ifadeleri alındı ve Musa Orhan'a 10 yıl hapis cezası verildi.

Musa Orhan olayı nedir?

Siirt'te görevli olan uzman çavuş Musa Orhan, 20 gün boyunca alıkoyduğu bir evde 18 yaşındaki İpek Er'e orada kaldığı süre zarfınca cinsel tacizde bulundu. Olay sonrasında genç kız yaşadıklarından dolayı intihara kalkıştı. 16 Temmuz 2020'de Batman'da intihara teşebbüs ederek kaldırıldığı hastanede 2 gün verdiği yaşam mücadelesi sonrasında hayata veda etti. 

İpek Er'in ölümü sonrasında 19 Ağustos 2020 tarihinde Siirt 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ne çıkarılan Musa Orhan, "nitelikli cinsel saldırı" suçundan tutuklanarak yalnızca bir hafta tutuklu kaldı. Musa Orhan'ın avukatının itiraz etmesi üzerine ise 25 Ağustos 2020'de Siirt 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararıyla serbest bırakıldı. Tutuksuz yargılanan Musa Orhan’ın "nitelikli cinsel istismar" suçunun yanı sıra Er'in ölümüne ilişkin "intihara sürükleme" suçundan da ceza alması istendi. Tutuksuz olarak yargılanması devam eden Musa Orhan’a 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Hatice Üneş
haticeu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal