2022 Sağlık Bakanlığı atama kurası ne zaman yapılacak? Sağlık Bakanlığı atama PBS başvuru ekranı

Sağlık bakanlığı açıkladı! Sağlık bakanlığı binlerce sağlık personeli ataması yapacak. Kura yöntemi ile yapılacak olan atama ne zaman? PBS başvuru ekranı haberimizde!

24.05.2022-17:41 - (Son Güncelleme: 24.05.2022-17:41) 2022 Sağlık Bakanlığı atama kurası ne zaman yapılacak? Sağlık Bakanlığı atama PBS başvuru ekranı

Sağlık Bakanlığı ilk defa gerçekleştirecek olduğu 2. dönem atamasını ne zaman gerçekleştirecek. Başvuralar alınmaya başladı. Eczacı adayları da ilgilendiren haber kura sistemi ile yapılacak. 1. ve 2. yerleştirmeler gerçekleştirelecek olup unvan ve branşlar için 2. yerleştirme söz konusu oldu. İşte detaylar...

Sağlık Bakanlığı 2. dönem atama kurası çekilecek!

Sağlık bakanlığı yaptığı açıklama ile 2. yerleştirme yapacağını kamu oyuna duyurdu. Başvurular yarın alınmaya başlayacak. Eczacılar için 1. yerleştirme unvan ve branşlar için 2. yerleştirme yapılacak.

1. Yerleştirmede 'Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu için yabancı dil yeterliliğine sahip ve yüksek lisans veya doktora programlarından mezun olmuş eczacı unvanlı personel alımı' yapılacaktır

2. Yerleştirmede 'Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlar ile diğer kamu kurum ve kuruluşları için eczacı, uzman diş tabibi, diş tabibi, tabip ve uzman tabip unvanında personel alımı' yapılacaktır.
sağlık bakanlığı atama yapacak

2022 Sağlık Bakanlığı ilk defa atama kurası ne zaman?

Sağlık bakanlığı yarından itibaren başvuruları almaya başlayacak ve 20 Mayıs Pazartesi 18:00' a kadar devam edecek. Yapılan başvurular değerlendirmeye alınıp sonuçları 9 haziran Perşembe günü PBS adresinden yayınlanacak. Eğer başvurunuz onaylanmamış ise itiraz etme hakkınız 10 Hazirana kadar geçerli olup 15 Haziranda tekrardan PBS sisteminden yayınlanacak.

Başvurular değerlendirilip onaylandıktan sonra 16 Haziranda kura çekimi gerçekleşecek. Yer ve saat "https://yhgm.saglik.gov.tr" 'de yayınlanacak. Atama için gerekli olan evraklar 1 Temmuz akşam 6' ya kadar alınması gerekecek.

Kamu ve Özel de çalışanlar kurumları ile iş sözleşmesini bitirdiğine dair belge ile atamaları gerçekleşen yerlere teslim edecek.

Hazal Altıparmak
hazalaltiparmak@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal