Musa Askan Yamak kimdir, neden öldü? Musa Askan Yamak ölüm nedeni belli oldu mu?

Almanya'da yaşayan gurbetçi genç boksör Musa Askan Yamak’tan gelen acı haber sonrası, Musa Askan Yamak’ın hayatı ve neden öldüğü merak edilmeye başlandı. Peki Musa Askan Yamak kimdir, neden öldü? Musa Askan Yamak ölüm nedeni belli oldu mu? İşte çıktığı profesyonel maçlarda yenilmezliği il adından söz ettiren Musa Askan Yamak hakkında bilgiler..

16.05.2022-10:33 - (Son Güncelleme: 16.05.2022-10:33) Musa Askan Yamak kimdir, neden öldü? Musa Askan Yamak ölüm nedeni belli oldu mu?

Yarı ağır sıklet boksta WBF ve GBU kemerleri sahibi Musa Askan Yamak, dün akşam Almanya'nın Münih kentinde düzenlenen +84 kg boks müsabakasında ringe çıktı. Müsabakanın üçüncü raundunda verilen molada fenalaşan genç boksör apar topar hastaneye kaldırıldı.

Sağlık ekipleri tarafında hastaneye kaldırılan genç boksörün kalp krizi geçirdiği anlaşılırken, doktorların müdahalaye aldığı Musa Askan Yamak, tüm çabalara rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Almanya'da yaşana genç boksörün ani ölümü sonrası ise Musa Askan Yamak'ın hayatı araştırılmaya başlandı.

Musa Askan Yamak kimdir, neden öldü

Musa Askan Yamak kimdir, neden öldü?

1986 Giresun doğumlu olan Musa Askan Yamak, Almanya'da gurbetçi olarak yaşıyordu. Profesyonel olarak boks sporuyla uğraşan Yamak, WBF ve GBU kemerleri sahibi olarak Avrupa-Asya şampiyonunu elinde bulunduruyordu.

Bu güne kadar profesyonel olarak çıktığı 75 yaşında yenilmezliği bulunan ve adını bu şekilde duyuran Musa Askan Yamak'ın müsabakalardaki yenilmezliği kalbinin arkasında kaldı. Almanya’nın Münih kentinde gerçekleştirilen +84 kg boks müsabakasının üçüncü raundunu tamamlayan ve molaya geçen Musa Askan Yamak, bir anda fenalaştı. Kalp krizi geçiren genç boksör,ü hastaneye kaldırıldı fakat doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamayarak hayata gözlerini yumdu.

36 yaşındaki genç boksörün ani ölümü sevenlerini ve yakınlarını hüzne boğdu. 

Elvan Çıldır
elvan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal