Edirne'de düzenlenen Acı Biber Yeme Yarışması'nda 90 acı biber yedi: Ağırlığınca ayçiçeği yağı kazandı!

Edirne'de düzenlenen "10. Uluslararası Bando ve Ciğer Festivali" kapsamında "Acı Biber Yeme Yarışması" düzenlendi. Yarışmada 90 acı biber yiyen yarışmacı ağırlığınca ayçiçeği yağı kazandı.

16.05.2022-10:09 - (Son Güncelleme: 16.05.2022-10:32)

Edirne'de düzenlenen "10. Uluslararası Bando ve Ciğer Festivali" kapsamında Acı Biber Yeme Yarışması düzenlendi. Acı Biber Yeme Yarışması'nda, Emrah Mucurtay isimli katılımcı birinci oldu. Ağırlığınca yani 83 kilogram ayçiçeği yağı kazandı.

Ağırlığınca ayçiçeği yağı kazandı

10. Uluslararası Bando ve Ciğer Festivali kapsamında düzenlenen Acı Biber Yeme Yarışması'na 12 kişi katıldı. Yarışmacılar verilen süre içerisinde tabaklarda bulunan 90 acı biberi yemeye çalıştı. Yarışmayı en kısa sürede tamamlayan Emrah Mucurtay, ağırlığınca yani 83 kilogram ayçiçeği yağı kazandı.

Acı Biber Yeme Yarışması'nda İkinci ve üçüncü olan kişilere de çeşitli hediyeler verildi. Yarışmaya katılanların acı biberden gözlerinin yaşardığı görüldü.

Acı Biber Yeme Yarışması

Acı biber yemeyi seviyorum

Acı Biber Yeme Yarışması'nda birinci olan Emrah Mucurtay, konuya ilişkin yaptığı açıklamada: "Şanlıurfalı olduğum için çok etkilenmedim. Midemi biraz yaktı ama o da normal. Acı biber yemeyi seviyorum." ifadelerini kullandı.

Mehlika Karadayı
mehlikakaradayi@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal