Murat Ongun'un Yalanları Tekrar Gün Yüzüne Çıktı!

İETT Genel Müdür Vekili H. Alper Kolukısa ve BELBİM A.Ş. Genel Müdürü Yücel Karadeniz arasındaki WhatsApp konuşmaları, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkan Danışmanı Murat Ongun’un yalan açıklamalarda bulunduğu bir defa daha gözler önüne serdi.

13.03.2021-10:02 - (Son Güncelleme: 13.03.2021-10:02) Murat Ongun'un Yalanları Tekrar Gün Yüzüne Çıktı!

İETT Genel Müdür Vekili H. Alper Kolukısa, İçişleri Bakanlığı müfettişlerine 29-30 Mart 2020'de yaptığı WhatsApp konuşlarını gönderdiriği öğrenildi.

Müfettişler; 29 Mart 2020'de saat:17.16.17.18’de Kolukısa ile BELBİM A.Ş. Genel Müdürü Yücel Karadeniz arasındaki mesajlaşmalarda verilerin doğrulandığının sorgulandığını, 29 Mart 2020 tarihi saat: 17.40 itibarıyla verilerde tam netlik kazanmadan Murat Ongun’un konu olan sayıları içeren tweetleri attığı belirlendi.

Müfettişler; 1 gün sonra 30 Mart 2020'de görevliler arasındaki mesajlaşmalar ve alınan ifadelerden Fazilet Parkı Durağı ile ilgili bilgilerde bir yanlışlık olma ihtimalinin değerlendirildiği belirledi.

Fazilet durağı soruşturması kapsamında İçişleri Bakanlığı aracılığıyla hakkında 2 soruşturma izni verilen Murat Ongun’un ifadesine ulaşıldı.

İçişleri Bakanlığı müfettişleri; Murat Ongun’a, 29 Mart 2020'de Fazilet durağından hiç yolcu binmemesine karşın 47 yolcunun bindiği bilgisini nasıl edindiklerini sordu. Ongun, bu nasıl geldiğini hatırlamadığını öne sürdü ve “Verilerin güvenilir olduğu söylendi, tweet attım” diye konuştu.

İETT Genel Müdür Vekili H. Alper Kolukısa da; otobüsün kamera kayıtlarından Fazilet durağı olduğunu tahmin ettiği yerden 15 şahsın bindiğini gördüğünü, bu sayının tahmini olduğunu öne sürdü. Kolukısa, kendisine gelen önceki bilgide de Fazilet durağından 70 yolcunun bindiği bilgisinin olduğunu öne sürdü.

İBB Başkan Danışmanı Ongun; İçişleri Bakanlığı müfettişlerine verdiği ifadesinde, 29 Mart 2020'de Fazilet durağından 47 şahsın bindiğiyle ilgili sayıların ona nasıl geldiğini hatırlamadığını öne sürdü.

Ongun, 29 Mart 2020'de erken saatlerde, sosyal medya (twitter) hesabı üzerinden belediye otobüslerinde bir yoğunluk tespit edildiği ile ilgili bilgiler gelmeye başladığını, bu durumun üzerine meseleyi araştırma gereksinimi duyduğunu, Alper Kolukısa’yı aradığını ve yoğunluk ile alakalı kendisini bilgilendirmesini talep ettiğini, bir müddet sonra kendisine geri dönüş yaptığını, konu olan hatta böyle bir yoğunluğun sıra dışı olduğunun söylendiğini öne sürdü.

Ongun, Alper Kolukısa’nın kendisine gelen veriler ile daha önceki 2 Pazar günü aynı saatte aynı otobüslere yolcu biniş bilgilerini istediğini, bir zaman sonra Alper Kolukısa’dan sayıların bilsinin geldiğini, bu sayıların ne şekilde geldiğini anımsamadığını, telefonda, sözlü söylenmiş veya WhatsApp mesajı olarak gönderilmiş olabileceğini iddia etti.

Ongun, bu durumun akabinde WhatsApp kanalından verilerin bir daha denetlenmesini talep ettiğini, kendisine verilerin denetlendiği ve güvenilir olduğunun belirtildiğini, bunun durumun bahse konu tweetleri attığını öne sürdü.

İETT Genel Müdür Vekili H. Alper Kolukısa da; 29 Mart günü saat 09.00-10.00 sularında Murat Ongun’un kendisini telefonla arayarak, WhatsApp'tan bir takım sosyal medya görüntülerini yolladığını ve bu görünütlerin incelemesini talep ettiğini, görüntülerde belediye otobüslerinde yoğunlukla ilgili görüntü bilgileri olduğunu dile getirdi.

Kolukısa, BELBİM A.Ş. Genel Müdürü Yücel Karadeniz’i aradığını, Otobüs A.Ş.’den 2 hattın numaralarını verip bu 2 hatla ilgili biniş bilgilerini istediğini belirtti. Kolukısa, iş arkadaşlarına da emir verip Otobüs A.Ş.’den konu olan seferlere ait kamera araç bilgilerini talep ettiğini anımsattı.

Kolukısa; hemen hemen bir saat sonra BELBİM Genel Müdürü Yücel Karadeniz ile BELBİM A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Erdoğan Bayraktar’dan kurumsal mail adresine geri dönüş olduğunu, bu geri dönüşte duraklardan binişlerle ilgili bir tablo ile tablonun içerisinde de sayısal bilgiler bulunduğunu, kendisinin de bu bilgileri kurumsal mail ile Murat Ongun’a iletilmesini istediğini dile getirdi.

Kolukısa; 29 Mart 2020'de akşam otobüs kamera kayıtlarının geldiğini, kamera kayıtlarını kontrol ettiğini, kamera kayıtlarından Fazilet durağı olduğunu tahmin ettiği yerden 15 vatandaşın bindiğini gördüğünü, bunun tahmini olduğunu zira sabah karanlığı koşullarında bu noktanın Fazilet durağı olup olmadığından emin olamadığını, otobüsün durak sayısına bakarak böyle tahmin yaptığını iddia etti.

H. Alper Kolukısa, kendisine daha önce gelen bilgide Fazilet durağından tam sayıyı bilmemekle beraber yetmiş yolcunun bindiği bilgisinin geldiğini, bu durumun ardından Murat Ongun’u aradığını, görüntülerdeki ve listede belirtilen sayının doğru olmadığını belirttiğini, Murat Ongun’un da kendisine ''BELBİM’le görüş, verilerin güvenilir olduğundan emin olalım'' dediğini iddia etti.

Kolukısa; bu durumun akabinde WhatsApp yoluyla BELBİM Genel Müdürü Yücel Karadeniz’e verilerin doğru olup olmadığından emin olup olmadığını, kamera kayıtlarında daha az yolcu binişi göründüğünü belirtildiğini, Karadeniz’in de alakalı kişilere soracağını belirttiğini, teknik mesele olduğu için incelemenin uzun zaman almış olabileceğini öne sürdü.

Kolukısa, Yücel Karadeniz’in 30 Mart 2020'de kendisine geri dönüş yaptıklarını, sistemde Fazilet durağından oldukça biniş olduğunu yansıtan tablo attıklarını, kendisinin de bu durumun üzerine ''Sistemde sorun olmasın, araç hareket etmiş, yani kart basılmıştır ama GPS sinyal alınca göndermiş olabilir mi?” diye sorduğunu dile getirdi. Kolukısa, Karadeniz’in kendisine ''Baktırayım'' yanıtını verdiğini belirtti.

İçişleri Bakanlığı müfettişleri; alınan ifadeler sonucunda İBB Başkan Danışmanı Murat Ongun’un Fazilet durağıyla ilgili verilerin netleşmeden paylaşım yaptığını belirledi.

İçişleri Bakanlığı; 29 Mart 2020'de 2 İETT hattında fazla yolcu alındığı doğrultusunda sosyal medyadan yapılan yayınlar üzerine meselenin İBB Başkan Danışmanı olan ve Basın Sözcülüğü yapan Murat Ongun’un ilgili çektiğini, meseleyi araştırması için İETT Genel Müdür Vekili H. Alper Kolukısa ile iletişime geçtiğine işaret edildi.

Müfettişler; H. Alper Kolukısa’nın konu olan 2 hattaki otobüsün biniş verilerini elde etmek için BELBİM A.Ş. Genel Müdürü ile iletişime geçtiğini, BELBİM A.Ş. Genel Müdürü ile iletişime geçtiği, BELBİM A.Ş. Genel Müdürü Yücel Karadeniz’in meseleyle  ilgilenmesi için Genel Müdür Yardımcısı Erdoğan Bayrak’ı vazifelendirdiğine işaret edildi.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal