Fazilet Durağı Şoförü: Benim Şerefim, Haysiyetim Boş Yere Alındı

İBB'nin Fazilet Durağı konusunda otobüs şoförünü günah keçisi ilan ederken, olaydan bu şekilde sıyrılmaya çalışmıştı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan otobüs şoförü Ertuğrul Aslan, 'Benim şerefim, haysiyetim boş yere alındı. Ben şerefimi geri alacağım. Bende yalan yok.' dedi.

18.07.2020-11:03 - (Son Güncelleme: 18.07.2020-10:47) Fazilet Durağı Şoförü: Benim Şerefim, Haysiyetim Boş Yere Alındı

Koronavirüs sürecinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Fazilet Durağı skandalı günlerce tartışılmış ve İBB'nin hatalı olduğu konuşulmuştu. İBB üzerindeki suçlamalardan kurtulmak için otobüs şoförünü suçlu göstermiş ve faturayı ona kesmişti. İmamoğlu ve İBB Sözcüsü Murat Ongun'un 29 Mart sabahı Fazilet durağından otobüse bir anda 47 yolcu bindiği iddialarının gerçeği yansıtmadığını söyleyen fazilet durağı şoförü Ertuğrul Aslan, sertifikasının iptal edildiğini belirtti. 

Savcılık konuyla ilgili takipsizlik kararı verirken, otobüsü kullanan Ertuğrul Aslan'ın sertifikası olaydan 100 gün sonra tek bir mesaj ile iptal edildi ve Arslan işsiz bırakıldı.

'İBB TV RÖPORTAJINDA SÖZLERİM KIRPILDI'

O gün yaşananları ve sonrasındaki süreci anlatan Arslan, 'Normal bir şekilde yolcularımı aldım. Hatırladığım kadarıyla Harman Tepe durağında 15-16 kişilik grup bindi. Cep telefonu kamerasıyla çekilen görüntüler sosyal medyaya düşer düşmez o gün benim hem sertifikam alındı hem de o gün bağlandı. Olay İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yetkilileri tarafından incelendi. İncelendikten sonra akşam arabam geri teslim ediliyor. 'Sen çalışabilirsin' denildi. Daha sonra İBB TV benimle röportaj yaptı. O röportajda benim bazı kelimelerim öne arkaya alınıyor, kesilip kırpılıyor. İBB TV röportajında sözlerim kırpıldı. Ben ne konuştuğumu biliyorum ne yaşadığımı biliyorum.' dedi.

'BEN ŞEREFİMİ GERİ ALACAĞIM'

Haksızlığa uğradığını ve haksız yere işinden atıldığını vurgulayan Arslan, 'Benim şerefim, haysiyetim boş yere alındı. Ben şerefimi geri alacağım. Bende yalan yok. En başında ne söylediysem oydu, hala öyle. Ben çalışmama devam ettim. Olayın yüzüncü günü bana bir mesaj geldi. Mesajla haber verildi bana. Ne çağırıldım ne uyarıldım. Çok ithamlar atıldı bana. Yalancı oldum. Parmak sallanarak 'o şoförün sertifikasını aldık. İptal ettik. Bir daha çalışamaz hale getirdik' denildi. 'Kanım dondu' denildi. Bir iki gün sonra da 'kusura bakmayın biz o verileri başkasından aldık, özür dilemiyoruz ama yanlış yaptık' denildi. Tabii olay soğudu, üzerinden 100 gün geçti bana bir mesajla 'sertifikanız iptal edilmiştir' denildi. Bir açıklama yok, karşımda yetkili yok.' ifadelerini kullandı.

'HANİ PANDEMİ SÜRECİNDE KİMSENİN EKMEĞİ ELİNDEN ALINMAYACAKTI'

Olayın ardından zor günler yaşadığını belirten Arslan, 'Ben otobüs şoförüyüm ve mesleğimi çok severek yapıyorum. Aşığım mesleğime. Benim elimden aşkım alındı. Ben deliler gibi dolaşıyorum. Ne yapacağımı şaşırdım. Boşta kaldım, işsizim, şerefim, haysiyetin, sertifikam, ekmeğim elimden alındı. Hani pandemi döneminde kimsenin ekmeği elinden alınmayacaktı. Parmak sallayarak benim sertifikam elimden alındı. Benim arkamda çok büyük bir camia var. Tek tek imza toplayacağım. Ben haysiyetimi geri istiyorum. Kimseden fazla bir şey istemiyorum' şeklinde konuştu.

'BİR TANE BULSUNLAR BEN İSTEDİKLERİNİ YAPACAĞIM'

Arslan açıklamalarının devamında, '5 madde sunuldu. Bu maddelerin hiçbiri kabul edilmedi. Savcı davayı düşürdü. Biz de suçlu bulunmadık orada. Madem öyle yüz gün niye çalıştırdılar beni. Açıklamaları da şu; sosyal medyada verdiğim demeçlerden dolayı kurumu ve şahsı karalayacak açıklamalar yapmışım ben. Bir tane bulsunlar ben istediklerini yapacağım.' dedi.

'KENDİ RANTLARI İÇİN BENİ YAKTILAR'

Hakkını sonuna kadar arayacağını aktaran Arslan, 'Tazminat davası açacağım ve kazanacağım. Ben buna kesin eminim. Ben vicdanen rahatım yalan konuşmadım. Koltuk davası için beni yaktılar. Sakin olmaya, sakin kalmaya çalışıyorum ama kendi rantları için beni yaktılar. Bu işin günah keçisi ben oldum. Ben şimdi boşta kaldım. Kim iş verecek bana. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ndeki hiçbir araçta çalışamazsın diyorlar. Sertifikam iptal edildi.' ifadelerine yer verdi.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal