HDP'de Dayak Skandalından Sonra Şimdi De Tecavüz Skandalı

HDP Mardin Milletvekili Tuma Çelik'in seçim çalışmaları sırasında düzenlenen dernek toplantısına katılan bir kadına tecavüz ettiği ortaya çıktı. Çelik partiden istifa ederken, Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı, Çelik’in dokunulmazlığının kaldırılmasını öngören dosyayı TBMM’ye gönderdi

18.07.2020-10:31 - (Son Güncelleme: 18.07.2020-15:21) HDP'de Dayak Skandalından Sonra Şimdi De Tecavüz Skandalı

Meclis kürsüsünde kadına şiddet ve cinsel taciz konularında atıp tutan HDP'de skandallar bitmiyor. Muş Milletvekili Mensur Işık'ın 17 yıllık öğretmen eşi Ebru Işık'ı darbetmesi gündemdeki yerini korurken şimdi de HDP Mardin Milletvekili Tuma Çelik'in tecavüz iddiası gündeme geldi. HDP'li Çelik'in bir kadına tecavüz ettiği ortaya çıkarken, konuyla ilgili olarak Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti ve Çelik'in dokunulmazlığının kaldırılmasını öngören dosyayı hazırlayıp TBMM'ye gönderdi.

Başsavcılığın hazırladığı iddianameye göre Tuma Çelik 24 Haziran 2018'de cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri öncesinde Mardin'de seçim çalışmaları kapsamında bir dernek toplantısına katıldı. Çelik, toplantının gerçekleştiği binada bir kadına cinsel saldırıda bulundu.

Sabah'ın haberine göre mağdur kadın, Çelik'i şikayet etmek isterken HDP'li vekil tehdit ve şantajlarla kadının kendisinden şikayetçi olmasının önüne geçmeye çalıştı. Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı kadının şikayeti üzerine Çelik'in dokunulmazlığının kaldırılmasını öngören fezlekeyi düzenledi ve Meclis'e gönderdi. 

HDP SESSİZ KALDI

İşlerine geldiği zaman kadına şiddet ve cinsel saldırının önündeymiş gibi davranan HDP ise meclise gelen dosyanın içeriğini bildiği halde bugüne kadar Çelik ile ilgili hiçbir girişimde bulunmadı.

Konuyla ilgili olarak TBMM harekete geçti. Anayasa ve Adalet Komisyonu üyelerince oluşturulan Karma Komisyon'un önümüzdeki çarşamba günü toplanarak HDP milletvekili Tuma Çelik'in dosyasını görüşeceği bildirildi.

NİTELİKLİ CİNSEL SALDIRI

Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı'nın HDP'li Tuma Çelik hakkındaki dosyayı, nitelikli cinsel saldırı suçunu düzenleyen Türk Ceza Kanunu'nun 102. maddesi kapsamında hazırladığı belirtildi. Maddeye göre Çelik'in tecavüz suçu ispatlanırsa en az 12 yıl hapis cezası alabilir.

Öte yandan olayın ortaya çıkmasıyla birlikte HDP yazılı bir açıklama yaptı ve Tuma Çelik'in istifa mektubunun partiye ulaştığı bildirildi.

'İSTİFA ETME KARARI ALDIM'

Çelik konuyla ilgili yaptığı açıklamada, 'Ortaya çıkan bu gelişmelerden sonra, olayın siyasi bir kumpasa dönüşeceği bilinciyle kamuoyunu aydınlatma ihtiyacını duydum. Bu nedenle, partimin zarar görmemesi ve bu iddianın suistimal edilmemesi için HDP'den istifa etme kararını aldım.' dedi. 

Bu gelişmenin ardından HDP'nin meclisteki koltuk sayısı 57'ye indi.

TUMA ÇELİK KİMDİR?

HDP Mardin Milletvekili olan Tuma Çelik, 1964 yılında Midyat'ın Anhil köyünde doğdu. 9 yaşında İstanbul'a yerleşen Çelik, 1985 yılında İsviçre'ye göç etti. 7 yıl önce Türkiye'ye dönen Çelik, 20 yıldır aktif olarak Süryanilerle ilgili çalışmaların içinde yer alıyor. Mart 2012 tarihinde aylık Süryanice ve Türkçe yayınlanan "Sabro" Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliğini yapan Çelik, Evli ve 4 kız babası.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal