Murat Ongun'a yeni görev mi verildi, görevi ne? Murat Ongun'a İBB'de hangi göreve verildi? Murat Ongun istifa mı edecek?

İBB sözcüsü Murat Ongun’un görevden alınması gündemde tartışmalara neden olmuştu. Ongun’un görevden alınması sonrası hangi göreve getirileceği merek adildi. Büyük tartışma yaran görevden alma olayının ardından, Murat Ongun’un İBB’deki yeni görevi ne? Murat Ongun istifa edecek mi? Soruları sorulmaya başlandı.

18.05.2022-16:23 - (Son Güncelleme: 18.05.2022-16:23) Murat Ongun'a yeni görev mi verildi, görevi ne? Murat Ongun'a İBB'de hangi göreve verildi? Murat Ongun istifa mı edecek?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun tepki çeken Karadeniz turu sonrası İBB’de sular durulmadı. İBB sözcüsü Murat Ongun’un görevden alınması gündemde bomba etkisi yaptı. Görevden alma olayının ardından tartışmalar katlanarak devam etti. Başkan İmamoğlu daha sonra yaptığı açıklamayla, Ongun’a başka bir görev verileceğini duyurdu. Açıklama sonrası Murat Ongun’un yeni görevi merak konusu oldu.

Ekrem İmamoğlu’nun yaptığı Karadeniz ziyareti sırasında yanında bulunan gazeteciler üzerinden büyük tartışmalar başladı. Ağır şekilde eleştirilen Başkan İmamoğlu, bu eleştirilere sert bir şekilde karşılık verip daha sonra tavrı nedeniyle özür diledi. Eleştirilere sert bir yanıt da İBB sözcüsü Murat Ongun’da geldi. Ongan’ın verdiği yanıt büyük ses getirdi ve ardından Murat Ongun görevinden alındı.

Murat Ongun'a yeni görev mi verildi, görevi ne

“200-300 kişiyi önemsemiyoruz!”

İBB sözcüsü Murat Ongun, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na Karadeniz ziyaretleri üzerinden gelen eleştirilere yönelik sarf ettiği “Tartışmaları başlatan 200-300 kişiyi önemsemiyoruz” sözleri sonrası görevinden alındı. Görevden alınma haberi gündemi sarsarken, Ekrem İmamoğlu’ndan da konuyla ilgili açıklama geldi. Sözcülük makamının kaldırıldığını söyleyen İmamoğlu, Ongun’a farklı bir görev verileceğini belirtti. 

İmamoğlu’nu kendi partisi de eleştirdi

İmamoğlu’nu kendi partisi de eleştirdi

Bayramda Karadeniz ziyaretlerinde bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, ziyaret sırasında yanından bulunan gazeteciler nedeniyle CHP tabanından da sert eleştiriler aldı. Eleştirilere yanıt verdikten sonra Murat Ongun’un görevine son verilmesi dikkat çekti. Konuya açıklık getiren Başkan İmamoğlu, Murat Ongun’un değerli bir yol arkadaşı olduğunu ve kendisine başka görevler verildiğini belirtti. Sözcülük makamının kaldırılmasının nedenini de açıklayan İmamoğlu, konuyla alakalı olarak, "Daha önce benim kararımla sözcülük makamı kurmayı uygun görmüştüm. Şu anda gördüğüm ortamda sözcülük makamının bir takım sonuçlarından dolayı, toplumun da buna gösterdiği refleksten, ne yazık ki siyasi rakiplerimizin de bu alanda dezenformasyon oluşturma çabasından dolayı ben sözcülük makamını kaldırdım, şu anda böyle bir makam yok." ifadelerini kullandı.

Hatice Üneş
haticeu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal