Rusya resmen duyurdu! F-35'in korkulu rüyası yolda

Rusya, S-500 hava ve füze savunma sistemlerinin Rus ordusuna teslim edilmeye başladığını açıkladı. İşte korkulu rüya S-500 Prometheus haberin detaylarında...

18.05.2022-15:40 - (Son Güncelleme: 18.05.2022-16:22)

Rusya Başbakan Yardımcısı Yuriy Borisov, S-500 (Prometheus) hava ve füze savunma sistemlerinin Rus ordusunun hizmetine sunulmaya başlamış olduğunu resmen duyurdu. Borisov şöyle ifade etti, "Bugün hava savunma ve füze savunma fonksiyonlarını bir arada taşıyan kompleksler orduya teslim edilmeye başlıyor. Bunlar, S-500 sistemleri" diye söyledi. Nisan ayı içerisinde Rusya'nın en büyük silah üreticilerinden biri olan Almaz-Antey şirketinin CEO'su Yan Novikov, S-500 hava ve füze savunma sisteminin seri üretiminin başladığını açıklamıştı. Yeni nesil karadan havaya savunma sistemi olan S-500'ün menzili neredeyse 600 kilometreye kadar uzanmaktadır. 

Her türlü özelliğe sahip 

S-500 Prometheus, adeta her tür aerodinamik ve balistik hedefi tespit ve imha etme yeteneğine sahiptir. S-500'ü sınıfında olan başka sistemlerden farkı ve başlıca özelliği, çok uzaklarda bulunan hedeflere de kilitlenebilmesidir. Nerdeyse 600 kilometre menzile sahip olan S-500 füzeleri, saniyede 7 kilometre hızla ilerleyen 10 balistik füzeyi aynı anda etkisiz hale getirebilmektedir. Söz konusu S-500'ün, geliştiricilerinin ilan ettiği üzere uzay uydularını vurma yeteneği ve ABD hayalet uçaklarının navigasyon ve iletişiminin uydulara bağımlı olması ise hayalet uçaklarının etkinliğini azaltmaktadır.


Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal