Murat Ongun kimdir? Murat Ongun neden gündemde? Murat Ongun hayatı ve biyografisi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Sözcüsü Murat Ongun'un görevinden alındığı ve Ekrem İmamoğlu'nun talimatıyla İBB Sözcülüğü biriminin de kaldırıldığı iddiaları sosyal medyanın en önemli gündem maddesi oldu. Diğer taraftan da hakkında tartışmalar yapılan Murat Ongun'un kim olduğu ve biyografisi araştırılmaya başlandı.

18.05.2022-15:48 - (Son Güncelleme: 18.05.2022-15:48) Murat Ongun kimdir? Murat Ongun neden gündemde? Murat Ongun hayatı ve biyografisi

2019 yılında yapılan seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu işle birlikte İBB sözcülüğü görevine başlayan Murat Ongun'un görevi yürüttüğü İBB sözcülüğü biriminin kaldırıldığı duyuruldu. Yapılan duyurunun hemen ardından ise Murat Ongun'un hangi göreve getirileceği merak konusu olurken diğer taraftan da biyografisi ile ilgili araştırmalar yapılmaya başlandığı öğrenildi.

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) başkanı Ekrem İmamoğlu'nun çıktığı Karadeniz turunda aralarında Nagehan Alçı'nın da yer aldığı gazetecilerle çekilen bir fotoğraf günlerde Türkiye gündemin meşgul etmişti. Fotoğrafa gelen yorumla hakkında bir açıklama yapan İBB sözcüsü Murat Ongun ise gelen tartışmaları önemsemediklerini belirterek bu yorumların sadece 200-300 kişiden oluşan insanlar olduğunu söylemişti.

Murat Ongun kimdir

Siyaset gündemiyle ilgili yaptığı yorumlarla dikkat çeken Murat Ongun'un bu yorumu yeniden eleştiri oklarının kendisine çevrilmesine neden olurken bugün bir açıklama yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB'de sözcülük birimini kaldırmaya karar verdiklerini duyurdu. Muart Ongun'ün üstlendiği görev birimi kaldırıldıktan sonra ise Ongun'un hangi birime geçiş yapacağı merak konusu oldu.

"Murat Ongun, İsrtanbul Büyükşehir Belediye'sinden başka görevlere atandı"

İBB'de sözcülük biriminin kaldırıldığı konusunda açıklama yapan İmamoğlu, Murat Ongun'un ise yine İBB'de başka bir göreve başlayacağını duyurdu.

Ekrem İmamoğlu'nun Murat Ongun'un görevinden alındığı yönündeki iddiaları doğrulaması sonrasında sürekli tartışmalı konulara giren ve kendisini hep zor durumda bırakan Murat Ongun'un sözcü sıfatı ile bir daha açıklama yapamayacağı da netlik kazanmış oldu.

Murat Ongun kimdir?

1975 yılında Ankara'da dünyaya gelen Murat Ongun, lise eğitimini Giresun'da tamamlamıştır. Daha sonra Ankara Üniversitesi'nin İletişim Fakültesi'ni kazanan Ongun, mezun olduktan sonra Show Haber'in Ankara'daki bürosunda çalışmaya başlamıştır. Daha sonra İstanbul'a gelen Murat Ongun, Habertürk TV'nin kuruluşuna katılmış ve birkaç yıl hem muhabir, hem de idareci olarak görev almıştır.

Murat Ongun kimdir

Kanal satıldıktan sonra kendi isteğiyle kanaldan ayrılan Murat Ongun, kurucusu olduğu bir dijital gazetenin yazılarını yazarak yöneticiliğini yapmıştır. 2012 yılından 2014'yılına kadar CNN Türk'te yayınlanan programda sunuculuk görevini üstlenen Ongun, Cem TV'nin Genel Müdürlüğünü yaptı ve Star TV'de de Uğur Dündar yönetiminde çalıştı.

2014 yılında o dönemlerde Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yanında çalışmaya başlayan Murat Ongun, İmamoğlu'nun 2019 yılında İBB başkanı seçilmesi sonrası İBB'nin basın, yayın ve halkla ilişkiler danışmanı olarak göreve getirildi. Murat Ongun'un "Medyanın İç Savaşı" ve "Karanlık Hikaye" adını verdiği iki kitabı bulunmaktadır.

Elvan Çıldır
elvan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal