Murat Kurum'dan müjde: Ucuz konut projesi sektörü ve toplumu heyecanlandırdı!

AK Parti adayı Murat Kurum, dün Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği’ni (TÜMSİAD) ziyaret etti ve burada önemli açıklamalarda bulundu. Kurum'un dikkat çeken açıklamaları arasında işçilere yönelik ucuz konut müjdesi de yer aldı. Kurum'un ziyareti sırasında işçilere yönelik sunulan ucuz konut müjdesi, sektörde ve toplumda büyük bir ilgiyle karşılandı.

14.03.2024-10:26 - (Son Güncelleme: 14.03.2024-11:32)

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, TÜMSİAD üyeleriyle bir araya geldiği buluşmada, TÜMSİAD'ın ülke ekonomisine değerli katkılar sağladığını vurguladı. Kurum, TÜMSİAD'ın medeniyetimizden miras ticaret ahlakını iş dünyasında yeniden hakim kılma çabalarını takdirle karşıladığını ifade ederek, bu yöndeki gayretlerinden dolayı teşekkür etti. İstanbul'u küresel ticaretin merkezi haline getirme hedefleriyle ilgili konuşan Murat Kurum, "İstanbul’un ticaretine; kamu, belediye, özel sektör hep birlikte bütüncül bir anlayışla yaklaşacağız. Güçlü ev ekonomisi ve güçlü esnaf diyerek emekçimizin, emeklimizin, üreticimizin, kadın ve gençlerimizin yanında olacağız" dedi.

Murat Kurum, İstanbul'un en önemli gündem maddelerinin deprem riski ve ulaşım olduğunu vurguladı. Kadın girişimcilere destek olmak amacıyla 100 bin TL gibi önemli bir miktarı hibe olarak sunacaklarını belirten Kurum, aynı zamanda İstanbul'da yaşayan kadınların kendi işlerinin patronları olmalarını teşvik edeceklerini ifade etti. Bu desteklerin yanı sıra İstanbul'daki İSMEK'i (İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları) yeniden yapılandıracaklarını da sözlerine ekledi.


İstanbul'un ve İstanbulluların ekonomisini merkeze alacaklarını vurgulayan Kurum, "Bu süreçte sanayicilerimizin yanı sıra işçi kardeşlerimizin düşük fiyatlarla konut edinmelerini sağlayacak yatırımları ve sanayi dönüşümünü gerçekleştireceğiz" dedi. Kurum, konuşmasının sonunda ise İstanbul'a yeni sanayi sitelerinin inşa edileceğini müjdeledi.

TÜMSİAD’ın ülke ekonomisine katkısı

Murat Kurum, TÜMSİAD'ın İstanbul'un ve Türkiye'nin üretim ekonomisine sağladığı önemli katkıları vurgulayarak, "Uluslararası arenada ilkeli ticaret anlayışını benimseyen TÜMSİAD ile 1 Nisan sonrası İstanbul için gerçekleştireceğimiz hedefler ve yapabileceklerimizi konuştuk. TÜMSİAD'ın ülkemizin ekonomik politikalarının oluşturulmasına sağladığı eşsiz katkılar çok önemlidir. TÜMSİAD, kadim medeniyetimizin mirası olan ticaret ahlakının, iş dünyasında yeniden hakim olabilmesi için büyük bir çaba göstermektedir" ifadelerini kullandı. 

Güçlü ev ekonomisi, güçlü esnaf…

Murat Kurum, İstanbul'a hizmet etmek amacıyla uzun süredir yoğun bir şekilde çalıştıklarını belirterek, "Bu yolculuğumuzun başlangıcından itibaren İstanbul'a, esnafımıza, ticaret erbabına, sanayicilere ve tüm üreten kesimlere bir söz verdik. 'İstanbul'u küresel ticaretin merkezi haline getireceğiz' dedik. Kuzey Marmara Otoyolu güzergahı boyunca lojistik köyler kurmayı ve esnafımızın bu lojistik köyler aracılığıyla tarihi İpek Yolu üzerindeki lojistik ve transfer işlemlerini hızlı bir şekilde gerçekleştirebilmesi için adımlar atmaya niyetliyiz. İstanbul'un ticaretine; kamu, belediye, özel sektör olarak hep birlikte bütüncül bir yaklaşım benimseyeceğiz" dedi

Murat Kurum, İstanbul'un her iki yakasına kuracakları lojistik merkezler aracılığıyla ağır vasıta trafiğini şehrin çeperlerine taşımayı planladıklarını belirterek şu açıklamalarda bulundu: "Güçlü ev ekonomisi ve güçlü esnaf anlayışıyla emekçilerimizin, emeklilerimizin, üreticilerimizin, kadınlarımızın ve gençlerimizin yanında olacağız. İstanbul'un üretim potansiyeli için hayati öneme sahip olan yatırımlarımızın başında, İstanbul'un her iki yakasında inşa edeceğimiz 6 yeni lojistik merkez geliyor. Bu lojistik merkezlerimizde, İstanbul'un üreten insanları için gerekli tüm temel hizmet birimleri bulunacak. Serbest bölgeler, antrepo alanları, tır parkları, teknoloji geliştirme bölgeleri, organize sanayi alanları ve demiryolu entegrasyon bölgelerini bu lojistik merkezlerimizde hayata geçireceğiz. Bu yatırımlarımızla, kent içi ulaşımı ciddi şekilde etkileyen yaklaşık 1 milyon ağır vasıta trafiğini şehrin dış bölgelerine taşıyacağız. Biz, kişi başına düşen gelirin arttığı, herkesin ürettiği, hane ekonomisinin güçlendiği bir İstanbul idealine doğru emin adımlarla ilerliyoruz."


100 bin girişimci kadına 100 bin TL hibe

Murat Kurum, İstanbul'da yaşayan kadınların iş gücüne katılımını teşvik etmek ve kendi işlerinin patronları olmalarını sağlamak için mali destek sağlayacaklarını vurguladı. Ayrıca, ara teknik eleman yetiştirilmesi konusunda yaşanan sıkıntılara da dikkat çeken Kurum, İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak sanayicilerle iş birliği yaparak ara teknik elemanların eğitimini ve sertifikasyonunu sağlayacaklarını belirtti. Kadınların her sektörde güçlenmelerini destekleyeceklerini ifade eden Kurum, ilk işini kuran 100 bin girişimci kadına 100 bin TL hibe desteği vereceklerini duyurdu.

İstanbul'un sembol kurumlarından biri olan İSMEK'in özgün misyonuna geri döneceğini belirten Kurum, müfredatlarını uluslararası standartlara yükselterek İstanbul'da meslek sahibi olmak isteyen herkese eşit fırsatlar sunacaklarını dile getirdi. Ayrıca, mesleki eğitime verilen önemi vurgulayarak 100 bin genç girişimciye donanımlı paylaşımlı ofislerin vaadini tekrarladı.

İstanbul’un gündemi deprem ve ulaşım

Murat Kurum, İstanbul halkının İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden öncelikli beklentilerini her fırsatta dile getirdiklerini belirtti. İstanbul'un en önemli gündem maddelerinin başında deprem ve ulaşımın geldiğini vurgulayan Kurum, deprem gerçeğinin algı yönetimi ile değil, gerçekçi bir iradeyle ele alınması gerektiğini ifade etti. İstanbul'da bulunan 1,5 milyon riskli binanın 600 bininin acil olarak dönüştürülmesi gerektiğini ve ticari-sınai nitelikteki riskli bölgelerin yenilenmesinin önemine dikkat çekti. Ayrıca, deprem dönüşümüyle birlikte yeni ve güvenli konutlara kavuşmanın önemini vurguladı.

Kurum, İstanbul'un sanayi ve konut alanlarında dönüşüm için kararlı bir irade ortaya konulacağını belirtti. Riskli görülen fabrikaların ve iş yerlerinin yenilenmesi için gerekli adımların atılacağını vurguladı. Bu açıklamalarıyla, İstanbul'un deprem riskine karşı güvenliğini sağlamak ve şehri dönüştürmek için kararlı bir yaklaşım sergilediğini ifade etti.


Düşük fiyatlarla konut sahibi olunacak

Murat Kurum, konuşmasında, İstanbul'un geleceğine dair yüksek teknolojiye dayalı ve hafif ürünlerin üretildiği bir vizyonu ortaya koydu. İstanbul'un, Marmara Denizi ile Trakya'yı bir araya getiren stratejik konumunu değerlendirerek, şehrin çeperlerinin ve Trakya'nın sanayi için nasıl bir merkez haline getirilebileceğini planladıklarını belirtti. Bu planlamada, dünya ekonomisinin ihtiyaçlarına uygun olarak İstanbul'un gelecek 50 yılına yön vereceklerini vurguladı.

Kurum, işçilerin düşük fiyatlarla konut sahibi olmalarını sağlayacak yatırımları ve sanayi dönüşümünü gerçekleştireceklerini ifade etti. TÜMSİAD Genel Başkanı Yaşar Doğan ve beraberindeki heyetin ziyareti sırasında bu açıklamaları yaptı.



Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal