Murat Kurum'dan Erzincan heyelanı açıklaması: Çıkan iddialara yanıt verdi

Ak Parti İBB Başkan adayı Murat Kurum, Erzincan'daki maden ocağında yaşanan toprak kayması sonrası ortaya atılan iddialara yanıt verdi. İşte detaylar...

14.02.2024-18:29 - (Son Güncelleme: 14.02.2024-19:24)

AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, geçtiğimiz günlerde Erzincan'ın İliç ilçesinde Anagold Madencilik A.Ş.'nin işlettiği altın maden sahasında meydana gelen heyelan faciasının ardından sosyal medyada ve kamuoyunda ortaya atılan iddialara ilişkin çarpıcı bir açıklamada bulundu.

“Bu millet affetmeyecektir”

Masa başında pek çok yalan haberin servis edildiğini dile getiren Kurum “Çevre Bakanlığı sadece çevresel etkileri denetler. İşletme; çevreye, doğaya zarar veriyor mu, vermiyor mu buna bakar! Çevre Bakanlığı’nın işletmenin kapasite artışı kararını verme yetkisi yoktur. Masa başında üretilmiş pek çok yalan haber ve tezvirat sağa sola servis edildi. Hangi vicdanla, hangi duyguyla bu konuyu İstanbul’a ve İstanbul seçimlerine getirdiniz? İnsanımızın canları üzerinden siyasi ikbal peşine düşenleri, milletimizi aldatmaya çalışanları bu millet affetmeyecektir. İşletmenin faaliyetinde çevre mevzuatı kapsamında görülen eksiklikler nedeniyle; 3 ay kapısına mühür vuruldu. Bununla da kalınmayıp; işletmenin çevreyi kirletmesi nedeniyle; Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu. İşletmenin, tüm tedbirleri aldığı bilirkişi raporlarıyla tespit edilince faaliyetine tekrar başladı” ifadelerini kullandı.

“Çünkü böyle bir yetkisi yoktur”

İşletmenin kapasite artırmasına yönelik kararın bakanlıktan alınmasının mümkün olmadığını vurgulayan Kurum, “Bize iftira atanlar şunu da bilir ki; Çevre Bakanlığı işletmenin kapasite artışı kararını vermez, veremez, çünkü böyle bir yetkisi yoktur. Sadece ve sadece kapasite artışının çevreye etkisini ölçer, onaylar ya da onaylamaz” dedi. 

“Bundan kimsenin şüphesi olmasın”

Son olarak yapılan bu algıların boşa düşeceğini söyleyen Kurum, “İnsanımızın canları üzerinden siyasi ikbal peşine düşenleri, milletimizi aldatmaya çalışanları bu millet affetmeyecektir. Bu millet, bu siyaset simsarlarını, bu algı operasyonlarını boşa çıkaracak, unutmayacak, onları derin vicdanıyla ve ferasetiyle cezalandıracaktır. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Şu anda bizim tek bir gayemiz var. O da canlarımızın bir an önce kurtulmasıdır. Ben tekrar ailelerimize, Erzincan’ımıza, milletimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” cümlelerine yer verdi.


Abdullah Şaşkın
abdullahsaskin@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal