Murat Kurum: “İSMEK yeniden değer kazanıyor!”

Kurum seçim çalışmaları içerisinde, İstanbul'un sembol eğitim kurumu İSMEK (İstanbul Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları), özüne dönerek müfredatını zenginleştirip vatandaşları meslek sahibi olma hayallerine kavuşturacağını söyledi.

25.01.2024-13:53 - (Son Güncelleme: 25.01.2024-13:53) Murat Kurum: “İSMEK yeniden değer kazanıyor!”

Haliç Kongre Merkezi bugün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum’u ağırladı. Kurum, şehirdeki herkesin meslek sahibi olma hayaline destek olacağını vurgularken çalışmalarını şu maddelerle açıkladı:

-Müfredat Zenginleştirme:

İSMEK, meslek kurslarından sanat eğitimlerine, dil kurslarından teknoloji alanındaki eğitimlere kadar geniş bir yelpazede kurslarına daha fazla çeşitlilik katacak. Böylece bireyler, kendi ilgi ve yeteneklerine uygun alanlarda eğitim alabilecekler.

-Fırsat Eşitliği Sağlama:

İSMEK, ekonomik durumu ne olursa olsun herkesin eğitim alabilmesi için maddi destek ve burs programları oluşturacak. Bu sayede altın bileziği olmayan herkes, istediği mesleği öğrenme imkanına sahip olacak.

-Toplumsal Katılımı Artırma:

İSMEK, şehirdeki toplumsal katılımı artırmak amacıyla kapsayıcı bir eğitim ortamı sunacak. Engelli bireyler, kadınlar ve dezavantajlı gruplar için özel programlar ve destekler sağlanacak.

-Meslek Edindirme Projeleri:

İSMEK, iş dünyasındaki ihtiyaçlara uygun olarak meslek edindirme projelerine ağırlık verecek. Böylece mezun olan bireyler, iş dünyasına daha hızlı bir şekilde entegre olabilecekler.

-İstanbul Kültürü ve Kimliğiyle Bütünleşme:

İSMEK, İstanbul'un zengin kültürüne odaklanarak bu kültürü gelecek nesillere taşıyacak projeleri destekleyecek. Geleneksel el sanatları, yerel lezzetlerin öğrenilmesi gibi programlarla İstanbul'un kimliğini yaşatmayı amaçlıyor.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal