Haliç’te Kurum rüzgarı: Engelsiz Yaşam Merkezi kurulacak!

Ülkemizde engelli bireylerin yaşam kalitesini artırmak amacıyla Engelsiz Yaşam Merkezleri projesinin hayata geçirileceğini duyuran Murat Kurum, bu projenin temel hedefi, engelli bireylere daha fazla destek sağlamak ve yaşamlarını kolaylaştırmak olduğunu vurguladı.

25.01.2024-13:31 - (Son Güncelleme: 25.01.2024-16:49) Haliç’te Kurum rüzgarı: Engelsiz Yaşam Merkezi kurulacak!

Haliç Kongre Merkezi’nde konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, engelli bireylere yönelik çalışmalara yönelik bilgi verdi. Bu kapsamda hayata geçirilecek projeler ile engelli istihdamı artırılacağını vurgulayan Kurum, şu maddelere değindi:

-Engelli İstihdamı Artırılacak:

Engelli bireylerin istihdam edilebilirliklerini artırmak ve iş hayatına katılımlarını teşvik etmek amacıyla çeşitli istihdam destekleri ve teşvikler sağlanacak. İşverenlere engelli çalışan istihdamını teşvik eden önlemler alınacak.

-Engelsiz Spor Kulübü:

Engelli bireylerin sporla buluşmalarını sağlamak ve farklı branşlarda etkinliklere katılmalarını teşvik etmek adına engelsiz spor kulüplerinin branş sayısı artırılacak. Engellilere özel spor programları ve tesisleri desteklenecek.

-Engelsiz Şehir Uygulamaları:

Şehirlerdeki kamu ve özel alanlarda erişilebilirlik standartları artırılacak. Engelli bireylerin toplu taşıma, kamu binaları, parklar ve diğer sosyal alanlara daha rahat erişim sağlamalarını amaçlayan engelsiz şehir uygulamaları yaygınlaştırılacak.

-İstanbul Kart Avantajları:

Engellilere yönelik hizmetlerde kolaylık sağlamak adına İstanbul Kart avantajları genişletilecek. Toplu taşıma, kültürel etkinliklere katılım, Sağlık hizmetleri gibi alanlarda İstanbul Kart'la avantajlı hizmetler sunulacak.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal