Münih’te barış zirvesi: Aliyev ile Paşinyan görüşme gerçekleştirdi

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Almanya’nın Münih kentinde bir görüşme gerçekleştirdi.

18.02.2024-09:24 - (Son Güncelleme: 18.02.2024-09:24)

Son yıllarda yaşanan çatışmalarla gerilen Azerbaycan ile Ermenistan arasında bu sefer dostluk rüzgarları esiyor. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Almanya’nın Münih kentinde gerçekleştirilen 60. Münih Güvenlik Konferansı (MSC 2024) kapsamında bir araya geldi. 

Münih’te barış zirvesi

AA’da yer alan habere göre; Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Aliyev ve Paşinyan arasındaki görüşmede, Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki barış müzakereleri, ilişkilerin normalleştirilmesi ve sınırların belirlenmesi gibi konular ele alındı. Görüşme sonucunda, dışişleri bakanlarına barış anlaşması müzakereleri için yakında bir araya gelmeleri talimatı verildi. Ayrıca, sınır belirleme komisyonlarının da yakında toplanması kararı alındı.

Aliyev Paşinyan

Aliyev ve Paşinyan, ikili görüşme öncesinde Almanya Başbakanı Olaf Scholz'un da katılımıyla üçlü bir görüşme gerçekleştirdi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal