Meteoroloji’den çok sayıda kente uyarı: Kar ve sağanak yağış geliyor

Meteoroloji’den yapılan uyarıya göre Türkiye’nin hemen hemen tamamında sağanak yağış ve kar etkili olacak. Yağışların sona ereceği tarih belli oldu. İşte 18 Şubat 2024 hava durumu…

18.02.2024-09:12 - (Son Güncelleme: 18.02.2024-09:12)

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 18 Şubat 2024 Pazar gününe ait hava durumu raporunda çok sayıda bölge için sağanak yağış ve kar uyarısında bulundu. Yapılan tahminlere göre Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu’nun bazı illerinde çığ tehlikesi bulunurken İç Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve Antalya için sağanak yağış uyarısı yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, Türkiye genelinde hava parçalı ve çok bulutlu bir seyir izliyor. Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Akdeniz kıyıları, İç Anadolu (Eskişehir hariç), Doğu Anadolu'nun doğusu, Güneydoğu Anadolu'nun güney ve doğusu, Antalya'nın doğusu, Bilecik ve Sakarya çevreleri yağışlı bir havanın etkisi altında olacak.

18 Şubat hava durumu

Yağışların genellikle yağmur ve sağanak şeklinde olacağı belirtilirken, Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun doğusunun yüksek bölgelerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışları bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde pus ve sis oluşabileceği de tahmin ediliyor.

Çığ tehlikesi var

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusundaki eğimli yamaçlarda, kar örtüsü nedeniyle çığ riski bulunmaktadır. Bu bölgelerde yaşayan vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları önemlidir.

18 Şubat 2024 hava durumu

18 Şubat hava durumu

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal