Muhteşem Yüzyıl Nerede Çekildi?

Tims Productions imzalı Muhteşem Yüzyıl dizisi önce Show TV'de ardından Star TV'de yayınlanmıştır. Peki Muhteşem Yüzyıl nerede çekildi? İşte detaylar…

16.07.2020-15:36 - (Son Güncelleme: 16.07.2020-15:34) Muhteşem Yüzyıl Nerede Çekildi?

Türk yapımı dram tarih türlerinde kurgu bir televizyon dizisidir. Dizinin senaryosu Meral Okay ve Yılmaz Şahin tarafından yazılmıştır. Meral olay dizinin kurgu olduğunu, bu yüzden gerçekleri yansıtmak zorunda olmadığını açıklamıştır.

Dizinin yönetmenliğini Taylan Biraderler, Yağız Alp Akaydın ve Mert Baykal üstlenmiştir. Muhteşem Yüzyıl toplamda 4 sezon 139 bölüm çekilmiştir. Bölümlerin gösterim süresi 100 dakika ile 120 dakika arasında değişmektedir. 5 Ocak 2011 tarihinde ilk bölümü yayınlanan dizi 11 Haziran 2017 tarihinde final bölümünü yayınlayarak ekranlara veda etmiştir. Dizi 4 Ocak 2012 tarihinde Star TV'den Show TV'ye transfer olmuştur.

Muhteşem Yüzyıl Dizisinin Konusu

Muhteşem Yüzyıl dizisinin konusu Osmanlı İmparatorluğu padişahı Kanuni Sultan Süleyman ile nikahlı eşi Hürrem Sultan'ın hayatı, taht mücadeleleri ve sarayda yaşananlar çevresinde kurgulanmıştır. Babası Yavuz Sultan Selim'in ölümü üzerine tahta geçen Kanuni Sultan Süleyman cariyelerinden Hürrem Sultan ile tanışır ve ikisi de birbirlerine âşık olurlar. Kanuni Sultan Süleyman, Hürrem Sultan'ı nikahlı karısı yapar. Hürrem Sultan sarayda kendisini ve evlatlarını korumak için hiçbir mücadeleden kaçınmaz. Valide Sultan, Paragalı İbrahim Paşa, Mahidevran Sultan ve Şehzade Mustafa ile daima mücadele eder. Kanuni Sultan Süleyman ise daima bir tercih yapmak zorundadır.

Dizide Osmanlı Padişahı Kanuni Sultan Süleyman'ı başarılı oyunculuğu ile Halit Ergenç canlandırmıştır. Kanuni Sultan Süleyman'ın hasekisi ve nikahlı karısı Hürrem Sultan'ın gençliğini Meryem Uzerli, yaşlılığını Vahide Perçin canlandırmıştır. Kanuni Sultan Süleyman’ın eski hasekisi ve Şehzade Mustafa'nın annesi Mahidevran Sultan rolünde Nur Fettahoğlu'nu görüyoruz. Kanuni Sultan Süleyman’ın ilk şehzadesi Şehzade Mustafa'yı Mehmet Günsür canlandırmıştır. Şehzade Mustafa 4. Sezonda Hürrem Sultan’ın oyunları sonucunda Kanuni Sultan Süleyman tarafından boğdurulmuştur. Hürrem Sultan'ın oğulları Şehzade Mehmet'i Gürbey İleri, Şehzade Selim'i Engin Öztürk, Şehzade Bayezid'i Aras Bulut İynemli, Şehzade Cihangir'i Tolga Sarıtaş canlandırmıştır. Şehzade Cihangir doğuştan kamburdur. Şehzade Bayezid Kazvin'e kaçtığı için Şehzade Selim tarafından çocukları ile birlikte boğdurulur. Şehzade Selim 2. Selim olarak tahta çıkacaktır. Kanuni Sultan Süleyman ile Hürrem Sultan'ın kızı Mihrimah Sultan'ı Pelin Karahan, Mihrimak Sultan'ın eşi Vezir-i Azam Rüstem Paşa'yı Ozan Güven oynamıştır. Kanuni Sultan Süleyman’ın kız kardeşi Hatice Sultan'ı Selma Ergeç, annesi Valide Sultan'ı Nebahat Çehre canlandırmıştır. Hatice Sultan’ın eşi ve önce hasodabaşı sonra vezir-i azam olarak gördüğümüz Pargalı İbrahim Paşa ise Okan Yalabık tarafından canlandırılmış.

Muhteşem Yüzyıl Nerede Çekildi?

Muhteşem Yüzyıl nerede çekildi: Hadımköy'deki Tem stüdyolarında çekilmiştir. Muhteşem Yüzyıl çekimleri için Topkapı Sarayı yeniden inşa edilmişti. İçinde 12 farklı mekânın bulunduğu dekorlar için 2100 metrekare alan kullanılmıştı. Setin hazırlanması için 3,5 milyon liralık bütçe kullanılmıştır. Dizinin çekimleri bitince setin bir kısmı sergi olarak dünyayı dolaştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal