Muharrem İnce Yeni Hedefini Açıkladı!

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, belediye başkanı adayı olacağı iddialarına cevap verdi. İnce, "Öyle bir amacım yok. Merak edenlere söylüyorum. Amacım bir sonraki seçimde cumhurbaşkanı adayı olmak" dedi.

18.08.2018-09:56 - (Son Güncelleme: 18.08.2018-10:02)

24 Haziran seçimlerinde CHP'den Cumhurbaşkanı adayı seçilen Muharrem İnce, "Ben ileriki seçimde cumhurbaşkanı adayı olacağım" diyerek, belediye başkanlığı tartışmalarını reddetti. Kurultay tartışmalarına da değinen İnce, istifayı düşünen partililere "Sakın yapmayın" diye uyarıda bulundu. Muharrem İnce, "Cumhurbaşkanlığı adaylığımda nasıl çalıştıysam yerel seçimde de o şekilde çalışacağım. Çünkü ben partiliyim" ifadelerini kullandı. İnce'nin gerçekleştirdiği açıklamalar şu şekilde:

"ÖNÜMÜZDEKİ SEÇİMDE CUMHURBAŞKANI ADAYI OLMAK İSTİYORUM"

Türkiye'de yeni bir hal var. Başbakanlık kurumu yok. Cumhurbaşkanlığı kurumu var. Bir siyasi partinin hedefi iktidar olmaktır. Genel başkanının hedefi de cumhurbaşkanı olmaktır.

Böyle olmuyorsa bir hata, yanlışlık vardır. Ben 51 günlük bir adaylık geçirdim. 51 günde bir şeyleri yaptık. Fakat hedefimize ulaşamadık. Hazırlanmak için daha uzun zamana gereksinim var. 13 vilayete vakit olmadığı için gidemedim.

Hedefimi merak edenlere söylüyorum: Önümüzdeki seçimde cumhurbaşkanı adayı olmak istiyorum. Kazanacağıma kalpten inanıyorum. İddialı konuşuyorum: Kazanamazsam bırakırım.

"KOLTUK DERDİNDE DEĞİLİM"

Bu hazırlığı uzun zamanda gerçekleştirebilmem için CHP'nin genel başkanı olup partiyi de buna hazırlamam gerek. Amacım bu. Ancak ben önümüzdeki seçimin 5 sene sonra değil, daha erken olacağını düşünüyorum.

Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanlığına aday olacak ise, devam etmelidir vazifesine. Olmayacaksa koltukta kalmakta ısrar etmesinin bir manası yok. Vakit kaybına lüzum yok. Benim amacım cumhurbaşkanı adayı olmak. Onun için parti bana bu vazifeyi verirse kendimi de partiyi de buna hazırlarım. Koltuk amacında değilim.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal