AK Parti'de Büyük Gün Geldi! Artık Her Şey Hazır

AK Parti'de kongre heyecanı başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tek aday olarak katılacağı kongrede parti yönetiminin ise yarısının değişmesi bekleniyor. Ankara Arena'da yapılacak olan kongre saat 11.00'de başlayacak.

18.08.2018-09:02 - (Son Güncelleme: 18.08.2018-09:07)

AK Parti, 6. Olağan Kongresi bugün Ankara Arena'da gerçekleştirilecek. Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, tek aday olarak katılacağı kongreye binlerce partilinin gelmesi tahmin ediliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tek aday olarak gireceği kongrede 50 kişilik MKYK listesinin yarısının üstü çizilecek. Seçimin hemen ardından akşam saatlerinde bir araya gelmesi düşünülen AK Parti MKYK partinin yeni MYK'sını tespit edecek.

HDP DAVET EDİLMEDİ

HDP haricindeki partilerin davet edildiği kongre davetlileri içinde 400'den fazla yabancı konuk, 400'den fazla sivil toplum kuruluşu temsilcisi, 217 engelli ile gazi ve şehit akrabası, 124 yabancı devlet misyon temsilcisi, 70 uluslararası kurum ve kuruluş temsilcisi, 38 yabancı siyasi parti temsilcisi, Türkiye'de faaliyet yapan 29 yabancı STK temsilcisi var.

YARI ORANDA DEĞİŞİM BEKLENİYOR

Kongrede divan kurulduktan sonra Erdoğan, salonu selamlayarak kongre konuşmasını yapacak. Erdoğan'ın, AK Parti'nin 16 senelik iktidarında gerçekleştirdiği önemli icraatlardan bahsedeceği konuşmasında ekonomiye geniş yer vermesi düşünülüyor.

ABD ile meydana gelen kriz, AB ile yeni dönem mesajları da göndermesi düşünülen Erdoğan'ın konuşmasında yerel seçimlere dönük kritik vurgular yapacağı söyleniyor. Erdoğan'ın bütün delegelerin imzası ile tek aday olarak gösterileceği kongrede gözler partinin 50 kişilik MKYK listesinde olacak.

YEREL SEÇİM İÇİN DÜĞMEYE BASILACAK

Yerel seçimlerle alakalı takvimin daha erken başlatılması için Eylül sonunda gerçekleştirilmesi düşünülen kongre öne alınmıştı. Bugün yapılacak kongre, yerel seçimlerin de resmen açılışı olacak. Erdoğan, yeni "A Takımı"na ve parti tabanına yerel seçimin önemi ile alakalı mesajlar verecek.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal