Muharrem İnce hangi ittifaka destek verecek? İNCE destek vereceği ittifakı açıkladı

2023 yılında yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, Muharrem İncenin istedikleri gibi sonuç alamadıkları zamanda hangi partiyi destekleyeceği vatandaşlar tarafından merak konusu olmuş durumda. Muharrem İnce hangi ittifaka destek verecek? İNCE destek vereceği ittifakı açıkladı. İşte merak edilen haberin detayları sayfamızda yer almaktadır.

17.04.2022-15:33 - (Son Güncelleme: 17.04.2022-15:33) Muharrem İnce hangi ittifaka destek verecek? İNCE destek vereceği ittifakı açıkladı

Memleket Partisi Genel Başkanı olan Muharrem İnce, 2023 senesinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimleri zamanında eğer ilk turda yeterli oy alamazsa, başka partiyi destekleyeceğini söylemiştir. Bu açıklama üzerine merak konusu olan Muharrem İnce 'nin kimi destekleyeceği araştırılmaya başlanmıştı.

Muharrem İnce kimi destekleyecek?

Memleket Partisi Genel Başkanı olan Muharrem İnce, 2023 senesinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimleri zamanında eğer ilk turda yeterli oy alamazsa, Millet İttifakını destekleyeceğini açıkladı. Muharrem İnce, partisinin düzenlemiş olduğu Bursa'daki iftar yemeğine katıldı. İftar yemeği zamanı Muharrem İnce'ye İl başkanı olan Güner Aklan ve Yıldırım İlçe Başkanı olan Mesut Şahin 'de eşlik etti. İftar yemeği sonrasında ise partililere sesleniş yapan Muharrem İnce, gündemi kapsayan açıklamalar yaptı.

Muharrem İnce hangi ittifaka destek verecek? İNCE destek vereceği ittifakı açıkladı

Muharrem İnce Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 2.tura gidersek eğer, Cumhur İttifakının karşısında hangi aday olursa ona destek vereceğini açıkladı.

Parlamenter sistem, eski sistemlerde oy bölünmesi yaşanırdı ancak biz bu seçim zamanında başkanlık sistemi şeklinde girmiş olacağız. Başkanlık sistemlerinde oy bölünmesi diye bir şey olamaz.1.tur zamanı Erdoğan seçiliyorsa yapacak bir şey yok, alamıyor ise kanunda ne geçiyorsa o olmuş olacak. Kim 1. veya 2. seçilmiş ise seçimde'de onlar olmuş olacak. Biz varsayalım 1.olamadıysak, 3. veya 5. olduk diyelim, 1.si Erdoğan, diğeri kim seçilmiş ise ona destekte bulunacağız. Bu kadar basit, neden bölücü olalım ki. O zaman ben muhalefete seslenmek istiyorum, ben size Memleket Partisi olarak söz veriyorum. Biz bu seçimlerde 1. yada 2. seçilmemiş olursak, eğer siz seçilmiş olursanız ben sözümü tutarak size destek vereceğim. Peki siz söz verecek'misiniz? Beni destekleyecek misiniz? diye konuşmalarda bulundu.

Muharrem İnce hangi ittifaka destek verecek? İNCE destek vereceği ittifakı açıkladı

Siyasette  anlaşmaların yapılacağına değinmiş olan Muharrem İnce, ''Oturursun masaya, 1 yılda on bin yurt yapacağız, köylüye mazotun 10 TL' sini biz vereceğiz, emeklilere 1 senede 2 maaş ikramiye vereceğiz, ev kadınlarının sigorta priminin ödemelerinde desteklerde bulunacağız, yargı düzenini yeniden düzenleyeceğiz, kamu ihale kanunu rekabete açık hale getireceğiz, EYT'lilerin sorunlarına çözüm bulacağız' diye yazarsın. Kaç parti katıldı, 6 mı? Tüm kişiler imzalar, adayımız Ahmet, Mehmet, Ayşe der, elinde metin yazısı da var. O şekilde çıkarsın toplumun karşısına. Ben, 'Sürekli bir araya geliyorsunuz sonuç yok, o zaman her görüşmeye gittiğiniz evlerde bir küçük altın bırakın da altın günü yapın' dedim. O yüzden bana kızıyorlar" diye konuşmalarda bulundu. Partililere hitap eden İnce, katılan kişilerle de hatıra resimleri çektirdikten sonra Bursa'dan ayrılıp Yalova'ya dönüş sağladı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal