Erken emekli olma yolları nelerdir? Erken emekli olmak isteyenlere müjdeli haber geldi! Erken emekli olma şartları

Yıllarca çalışma hayatı olanların emekli olma yolları arasında yıl, yaş ve prim şartı aranmaktadır. Bunların yanı sıra askerlik, doğum ve sağlık gibi durumlarda erken emeklilik imkanı sunuluyor. Milyonlarca vatandaşın merak ettiği erken emekli olma yolları araştırılırken getirilecek yeni yasalarda merak konusu oldu. Erken emekli olma yolları nelerdir? Erken emekli olmak için detaylar haberimizde yer almaktadır

17.04.2022-15:28 - (Son Güncelleme: 17.04.2022-15:28) Erken emekli olma yolları nelerdir? Erken emekli olmak isteyenlere müjdeli haber geldi! Erken emekli olma şartları

Kişilerin işe giriş tarihine bakılarak prim ve yaş şartı tamamlanmaktadır. Erken emekli olmak için merak edilen şartlar ve durumlar ise araştırılmaktadır. Çalışan anneler ve askerlik durumlarında erken emekli olma durumu söz konusu olmaktadır. Çalışan anneler için prim kazanma imkanı da oldukça fazla. İşte erken emekli olma yolları hakkında detaylar değerli okurlarımız için haberimizde

Çalışan anneler için prim kazanma imkanı

Kadın çalışanların iş hayatı ve ev hayatı ön planda tutularak çocuklar üzerinden prim kazanma imkanı sunulmaktadır. Konusu geçen prim kazanma imkanı 3 çocuğa kadar borçlanma ile 2160 gün, yani 6 yıl kazandırıyor. Bu nedenle yaşı ve yılı dolmuş çalışan anne 3 çocuğu varsa 6 yıl erken emekli olabiliyor.

Askerlik emeklilik yaşını geriye çeken

Erkekler için geçerli olan sigortalı çalışmadan önce askerlik borçlanılması, sigorta giriş tarihi borçlanılan gün kadar geriye götürmektedir. Bu nedenle kişiler 1 yıl önceden emekli olma imkanı veriliyor.

Erken emekli olma şartları

Bu mesleklerde çalışanlar dikkat

Erken emeklilik gerektiren meslek grupları madencilik, gazetecilik, gemi adamlarıdır. Bu mesleklerde çalışanlar sigortalılık sürelerine belli oranda gün ekleyerek ve işe giriş geriye düşürülerek emekli olunabilir.

Engelli çocuğu olanlar

Başkasına muhtaç olacak derecede engelli çocuğu olan anneler içinde 1 Ekim 2008 sonrası primlerinin dörtte biri toplam primlerine ekleme yapılmaktadır. Bu durumu yaşayanlar için yaş şartı da düşürülmektedir.

Erken yaşlanana maaş imkanı

Sigortasını olanlara erken yaşlandığı Kurum Sağlık Kurulu'nca tespit edildiği zaman, 55 yaşını doldurması en az 5400 gün prim ödemesi gerekmektedir. Gerekli şartları bulunanlar için yaşlılık aylığı bağlanmaktadır. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal