Muhammet Ali Yaşar kimdir, neden öldü?

İstanbul'un Esenler ilçesinde faaliyet gösteren A101 zincir marketin deposunda yangın çıkmış ve Muhammet Ali Yaşar isimli çalışan çıkan yangında hayatını kaybetmişti. Muhammet Ali Yaşar'ın neden öldüğü kamuoyunda merak edilirken, Mağaza Market-Sen tarafından yapılan açıklamada Muhammet Ali Yaşar'ın ölümünün arkasında büyük bir ihmal dizisinin ve aynı zamanda gerçek sorumluların olduğu bildirildi.

21.06.2022-17:07 - (Son Güncelleme: 21.06.2022-17:07) Muhammet Ali Yaşar kimdir, neden öldü?

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Esenler ilçesinde faaliyet gösteren zincir market A101'de korkunç bir olay meydana geldi. Sabah saat 08.45 sularında ilçeye bağlı Fevziçakmak Mahallesinde bulunan zincir marketin deposunda bir yangın çıktı.

Olay yerinden edinilen bilgilerde, mağaza açılmadan iş yerine giden Muhammet Ali Yaşar (26), depoda üzerini değiştirdikten sonra mesainin başlamasına zaman var diyerek uyuyakaldığı öğrenildi. Gencin uyuduğu sırada deponun elektrik kontağından çıkan kıvılcım bir anda tüm depoyu sardı. Bunun üzerine çevrede buluna vatandaşlar durumu hemen itfaiye ekiplerine bildirdi.

Muhammet Ali Yaşar kimdir, neden öldü

Yapılan ihbar üzerine olay yerine kısa sürede itfaiye, sağlık ve polis ekipleri gönderildi. İtfaiye ekipleri, yangına müdahale ederek kontrol altına alırken, bodrum katına inen ekipler, Muhammet Ali Yaşar'ın yerde hareketsiz yattığını gördü. Yapılan kontrollerde 26 yaşındaki gencin hayatını kaybettiği belirlenirken, Muhammet Ali Yaşar'ın yangında çıkan dumandan zehirlenerek öldüğü tespit edildi.

Mağaza Market-Sen'den Muhammet Ali Yaşar hakkında açıklama

A101 çalışanı Muhammet Ali Yaşar'ın ölümü sonrası gencin cansız bedeni otopsi yapılması için Adli Tıp Morgu'na kaldırılırken Mağaza Market-Sen tarafından Yaşar'ın ölümüne ilişkin bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada hayatını kaybeden işçi Yaşar’ın ölümünün arkasında bir dizi ihmallerin olduğu belirtildi.

Muhammet Ali Yaşar’ın ölümünün kötü bir talihsizlik olduğu belirtilen açıklamada A101 mağazasının patronlarının yasak olmasına rağmen Yaşar'a mağaza açtırdığını ve çalışanın tek başına depoya indiği sırada çıkan yangında depodan çıkamayarak hayatını kaybettiği aktarıldı.

Mağazaya gönderilen ürünlerin fazla olması nedeniyle ürünlerin yangın merdiveninin önüne bile dizildiği ve depoları denetlemeyen A101 sorumlularının ise bu tür durumlardan çok fazla suçlu olduğunun ifade edildiği açıklamada panoda meydana gelen arızanın giderilmemesi ve yangın çıkışlarını ürünlerle kapatılması ile birlikte Muhammet Ali Yaşar'ın göz göre göre ölüme terk edildiği kaydedildi.

Elvan Çıldır
elvan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal