Muhallebili muska tatlısı nasıl yapılır? Tadı damakta kalan nefis muhallebili muska tatlısı tarifi

Misafirlerine nefis yiyecekler sunmak isteyenler pratik tarif arayışına girdi. Tadı damakta kalan, kolay hazırlanan tariflerden biri olan muhallebili muska tatlısı mutfakların vazgeçilmezi oluyor. Birçok kişi muhallebili muska tatlısı nasıl yapılır? Muhallebili muska tatlısı tarifi nedir? Gibi sorulara yanıt arayarak bu lezzetli tatlının peşine düşüyor.

28.03.2022-09:26 - (Son Güncelleme: 28.03.2022-09:46)

Misafirlerine pratik tatlılar hazırlamak isteyenler veya yeni tatlar denemek isteyenler lezzetli tarif arayışı içine girdi. Yiyenlerin tadı damağında kalan muhallebili muska tatlısı da mutfakların vazgeçilmez tatlısı oldu. Muhallebili muska tatlısını yiyenler, bu tatlının genellikle el açması olduğunu düşünürken bir yanılgı ine giriyorlar. El açması lezzetinde, hazır baklavalık yufka ile hazırlanan muhallebili muska tatlısı tarifi merak konusu oldu.

Dışı çıtır çıtır iken içi yumuşacık muhallebi dolgulu bu nefis tatlı, misafirlerinize hazırladığınız yiyecekler içinde vazgeçilmeziniz olacak. Deneyen herkesin memnun kaldığı ve tarifini alarak kendilerinin de yaptığı muhallebili muska tatlısını denemek için henüz geç değil. Birçok kişinin aradığı muhallebili muska tatlısı tarifini sizler için hazırladık!

Muhallebili muska tatlısı tarifi

Muhallebili muska tatlısı için  gereken malzemeler

- 45 adet baklavalık yufka

- 125 gram tereyağı

Şerbeti için;

- 3 su bardağı toz şeker

- 3 su bardağı su

Muhallebisi için;

- 2 su bardağı süt

- 1 su bardağı toz şeker

- 1 yemek kaşığı buğday nişastası

- 1 yemek kaşığı pirinç unu

- 1 yemek kaşığı un

- 1 yemek kaşığı tereyağı

- 1 limon kabuğu rendesi

Muhallebili muska tatlısı nasıl yapılır?

Muhallebili muska tatlısı hazırlanırken öncelikle şerbeti hazırlanır. Toz şeker ve su bir tencereye eklenir, kaynayana kadar karıştırılır. Şerbet kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 10 dakika daha kaynatılır. Şerbet daha sonra ocaktan alınarak soğumaya bırakılır.

Şerbetin ardından tatlının muhallebisi hazırlanır. Muhallebi için gereken malzemelerden pirinç unu, un, buğday nişastası ve süt bir tencereye eklenerek karıştırılır. Malzemeler karıştırıldıktan sonra tencere ocağa alınır ve göz göz olacak kıyama ve koyuluğa ulaşana kadar pişirilir. Kıvamı olan muhallebi ocaktan alınarak üzerine tereyağı ve limon kabuğu rendesi eklenerek tekrar karıştırılır. Malzemeler karıştıktan sonra muhallebi soğumaya bırakılır.

Tarifin devamında, gereken malzemelerden tereyağı alınarak bir tavada eritilir. Yap eridikten sonra, bir yufkayı alıp düz bir zemine serilir. Yufkanın üzerine eritilen tereyağından sürülür, üzerine yeni bir yufka koyulup bu tekrar yap sürülür. 5 kat yufka olana kadar aynı işlem tekrarlanır. Yağlanan yufkalar 4 parmak kalınlıkta olacak şekilde şerit şerit kesilir. Daha sonra kesilen yufkaların bir ucuna hazırlanan muhallebi koyulur ve muska şeklinde olacak şekilde yufkalar sarılır. Bütün yufkalar aynı şekilde hazırlanır.

Sarma işlemi bittiğinde hazırlanan muhallebili muskalar, önceden yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Kalan tereyağı tepsideki yufkaların üzerine eklenir. Hazırlanan tepsi, 180 derecede önceden ısıtılmış fırında, üzeri kızarana kadar 25 dakika pişirilir. Pişen muskalar fırından alınarak ılımaya bırakılır. Daha sonra muhallebili muskaların üzerine soğuk şerbet dökülür. Şerbeti eklenen muhallebili muskalar dinlendikten ve şerbetini çektikten sonra servise hazır hale gelir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal