Tahinli çörek nasıl yapılır? Tahinli çörek tarifi

Yapımı çok zormuş gibi görünse de oldukça basit olan tahinli çörek, hem gevrek yapısı hem de kokusu ve tadıyla iştah açıcı özelliğe sahiptir. Evde bulunan malzemelerle yapılan ve yapımı çok sürede tamamlanan tahinli çörek tarifini sizler için derledik.

28.03.2022-09:00 - (Son Güncelleme: 28.03.2022-09:28) Tahinli çörek nasıl yapılır? Tahinli çörek tarifi

Gevrek yapısında olan, tadı ve kokusuyla da kendisine hayran bırakan Tahinli Çörek, diğer bilinen hamur işlerine çok benzerlik gösterir. Hamuru açtıktan sonra için tahinle doldurulan ve daha sonra rulo yapıp sarılarak lezzeti içine hapsettirilen Tahinli Çörek malzemeleri hemen hemen her evde rahatlıkla bulunabiliyor.

Tahinli çörek nasıl yapılır?

Hamuru için gerekli olan malzemeler:

1 çay kaşığı tuz

1 yemek kaşığı şeker

1 yemek kaşığı kuru maya

3 çay bardağı ılık süt

1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ

2 dolu yemek kaşığı tereyağı (oda ısısında iyice erimiş olsun)

Aldığı kadar un (yaklaşık 4,5 su bardağı)

İçi için:

1 su bardağı tahin

1 su bardağı şeker (isteğe göre şekeri arttırın ben 1,5 su bardağı koyuyorum)

Üzeri için:

1 adet yumurta sarısı

Ceviz veya fındık

İsteğe göre susam da ekleyebilirsiniz

Tahinli çörek tarifi

Tahinli çöreğe başlamadan önce maya süt ile açılır. Derin bir kapta açılan maya 5 dakika bekletildikten sonra sırasıyla un, tuz, sıvıyağ, tereyağı, şekeri mayanın içine dökün. Hamuru kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun. Unu az gelirse göz kararı yeniden ekleyin. Hamur yoğurma işlemi bittikten sonra üzerini kapatın ve dinlenmeye bırakın. 

Yaklaşık 1,5 saat dinlendirilen hamurun kabardığını gördüğünüzde iş harcı için ayrı bir kapta tahin ve toz şekeri birbirine karıştırın. Daha sonra kabaran hamurunuzu derin kap içinden tezgaha alın ve merdaneyle açın. Açtığınız küçük bezelerin içinde hazırladığının tahinli toz şeker karışımı sürün ve hamurları, rulo şeklinde sarmaya başlayın. Rulo yapılan hamurları kendi etrafında yuvarlak şekil elde edilinceye kadar dolandırın. 

Tahinli çörek tarifi

Yağlı bir kağıt serdiğiniz fırın tepsisine hamurlarınızı yerleştirin ve yaklaşık yarım saat kadar da tepside bekletin. Daha sonra üzerine yumurta sarısı sürdüğünüz ve susam serptiğiniz hamurlarınızı tepsiyle birlikte önceden ısıtılmış 180 derece fırına atın. Üzeri altın sarısı oluncaya kadar pişirin. Yarım saat sürede pişen çörekleriniz

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal