Muğla'nın Marmaris ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangını söndürmek için aralıksız çalışıyorlar! İşte yangının kahramanları

Muğla'nın Marmaris ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangına karadan müdahale sürüyor. Yangına dün akşamdan beri özverili bir şekilde müdahaleye katılan hem gönüllüler hem de orman işçileri, fırsat buldukça dinleniyor. Yerde ve toprak zeminde yatıp dinlendikten sonra söndürme çalışmalarına devam ediyorlar.

23.06.2022-11:48 - (Son Güncelleme: 23.06.2022-12:43) Muğla'nın Marmaris ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangını söndürmek için aralıksız çalışıyorlar! İşte yangının kahramanları

Muğla'nın Marmaris ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangına karadan ve havadan müdahale son sürat devam ediyor. Yangını en kısa sürede söndürmek için özverili bir şekilde müdahaleye katılan gerek gönüllüler gerekse orman işçileri, fırsat buldukça dinleniyor. Yerde ve toprak zeminde yatıp dinlendikten sonra söndürme çalışmalarına kaldıkları yerden devam ediyorlar.


Yangın söndürme çalışmaları devam ediyor

Alevlere 1012 OGM personeli olmak üzere toplamda 2604 personel, 253 arazöz ve 26 su tankeri olmak üzere diğer kamu araçları ile toplam 598 araç, 17 OGM dozeri olmak üzere 53 iş makinesi, emniyet ve jandarmaya ait olmak üzere 20 TOMA ile yangın söndürme çalışmaları devam ediyor.


'Sahadayız ve devam ediyoruz'

Yaptıkları yoğun çalışmalar sonrasında yorgun düşen ekipler dönüşümlü olarak uygun olan alanlarda dinlenerek görevlerine geri dönmekteler.

Marmaris’te geçen yaz çıkan orman yangınında kurulan “Yelken Gönüllüleri” ekibi, sloganları “Ateş beklemez” ile birlikte yangın bölgesinde yoğun bir şekilde yardımda bulunuyorlar. Yangının başlamasının sonasında bir araya gelen gönüllüler Değirmenyanı mevkiinde devam eden alevlere müdahale ederek, yangın söndürme ekiplerine yardım ediyor.

Yelken Gönüllüleri üyesi olan Soner Kasap, 'Dün gece saat 03.00’ten beri çalışmalara destek veriyoruz. Sahadayız ve devam ediyoruz' şeklinde konuşma yaptı. 

Toprak ve taş zeminde yatarak dinlenen gönüllülerden Sertaç Soğancı ise, Yelken Gönüllüleri olarak alevleri söndürmek için uğraş verdiklerini, ormanı korumak için ellerinden gelen ne varsa yapmaya hazır olduklarını dile getirdi.

İbrahim Turna
ibrahim_313@outlook.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal