Muğla'da kuvvetli sağanak uyarısı: “Fethiye ve Seydikemer tedbirli olmalı!”

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Muğla genelinde kuvvetli sağanak yağış uyarısında bulundu. Yapılan tahminlere göre, özellikle Fethiye ve Seydikemer ilçelerinde 2 saatlik periyotta gök gürültülü sağanak bekleniyor. Uzmanlar, bu yağışın yerel olarak kuvvetli olabileceği konusunda vatandaşları uyardı.

08.03.2024-10:44 - (Son Güncelleme: 08.03.2024-16:02)

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Muğla'nın Fethiye ve Seydikemer ilçelerinde 2 saatlik periyotta beklenen gök gürültülü sağanak yağışın yerel olarak kuvvetli olacağı konusunda uyarıda bulundu. İlgili bölgelerde ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, kıyı kesimlerde hortum oluşma riski, ulaşımda aksamalar, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi.


Olumsuz hava koşullarına karşı tedbirli olunmalı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Muğla'da bu periyotta beklenen gök gürültülü sağanak yağışın yerel olarak kuvvetli olacağı konusunda uyarıda bulundu. İlgili bölgelerde ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, kıyı kesimlerde hortum oluşma riski, ulaşımda aksamalar ile ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklara karşı vatandaşlardan dikkatli ve tedbirli olmaları isteniyor.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal