Muğla'da denizde kaza! Sürat motoru ile deniz taksi çarpıştı! Çok sayıda ölü var

Dün Muğla'da gerçekleşen olayda deniz taksi ile sürat motoru çarpıştı. Yaşanılan kazada 1 kişi hayatını kaybederken, 5 kişi ise yaralandı. İngiliz turistin vefatına sebebiyet veren kazada güvenlik kayıtları ortaya çıktı. Kazaya neden olan sürat motoru kullanan kişinin emniyet ve sahil güvenlik verilerinde çalıştığına dair bir kaydı bulunamazken ehliyetinin olmadığı da çıkan iddialar arasında.

05.08.2022-09:13 - (Son Güncelleme: 05.08.2022-16:24)

Dün öğle vakitlerinde deniz taksisi ile sürat motorunun çarpışması sonucunda yaşanılan kazada 1 kişinin vefat etti, 5 kişi ise yaralanarak hayatta kaldı. 

Yaralılar denizden çıkarıldı

Marmaris Körfezi'nde dün öğle saatlerinde 5  yıldızlı bir otelin önünde gerçekleşen olayda, su sporları istasyonuna ait bir sürat teknesi Marmaris-Turunç seferi yapan deniz taksi ile Kızılkum açıklarında çarpıştı. Alınan ihbar üzerine harekete geçen Marmaris Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı ekipleri olay yerine geldi. Çevredeki sahil güvenlik ekipleri ve teknecilerin yardımıyla yaralılar karaya çıkarıldı. Yaralılara ilk müdahaleyi sağlık ekipleri yaparken, 44 yaşındaki İngiliz Anna Capuano'nun yaşanılan çarpışma sırasında vefat ettiği tespit edildi. İngiliz turistin cenazesi Marmaris Devlet Hastanesi morguna kaldırılıp, İngiltere Fahri Konsolosluk yetkililerine de bilgi verildi. Tekne taksiyi kullanan Tamer Altındağ ile Mirvat Jakmara (43), Peter Jordin (40), Cleion Svetiellu (19) ve Lush Elin (21) çarpışma sırasında yaralandı. Yaralılardan 2'si özel hastanelere, 3'ü ise devlet hastanesine kaldırılıp tedavi altına alındı. Alınan bilgilere göre yaralılardan birinin hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenilirken Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından incelemelerin devam ettiğini açıkladı.

Dikkat çekici iddia

Dikkat çekici iddia 

Kazaya sebebiyet verdiği belirlenen sürat motoru kullanıcısının emniyet ve sahil güvenlik verilerinde dair kaydı ve ehliyetinin olmadığı iddia ediliyor. Taksirle adam öldürmek suçu ile soruşturma devam ederken tekne dolmuşunun su sporları parkuruna ait olan alana girdiği açıklandı.

Berkay Çakmak
berkay61cakmak@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal