Muğla ve Balıkesir peş peşe sallandı! Çevre illerde de hissedildi!

Balıkesir'de dün 4,1 şiddetinde deprem gerçekleşti. Yaşanan deprem sonrası çevrede panik hakimken 4,7 şiddetinde ikinci deprem meydana geldi. Dün bir başka deprem ise Muğla'da meydana geldi. Muğla'nın Datça ilçesinde saat 19.05'te 4.4 şiddetinde deprem yaşandı.

04.06.2022-09:10 - (Son Güncelleme: 04.06.2022-09:10) Muğla ve Balıkesir peş peşe sallandı! Çevre illerde de hissedildi!

Balıkesir'de dün 4,1 şiddetinde deprem gerçekleşti. Yaşanan deprem sonrası çevrede panik hakimken 4,7 şiddetinde ikinci deprem meydana geldi. Endişeli vatandaşlar yaşanan deprem sonrası sokaklara çıktılar. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı internet sitesinde duyurdu. Verilen bilgilere göre Karesi ilçesinde saat 01.58'de 4,7 şiddetinde deprem kaydedildiği bilgisi aktarıldı.

14,1 kilometre derinlikte meydana geldi

Deprem 14,1 kilometre derinlikte meydana geldiği bilgisi verilirken, meydana gelen deprem İstanbul başta olmak üzere, Tekirdağ, Çanakkale ve Bursa'da hissedildiği kaydedildi. Depremin meydana gelmesinden sonra yapılan tetkiklerde can ve mal kaybının yaşanmadığı bilgisi verildi. 

14,1 kilometre derinlikte meydana geldi

Bir olumsuzluk bulunmamaktadır

Olayla ilişkin bölgeye itfaiye ekiplerinin tedbir amaçlı bölgeye gönderildiği açıklandı. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından konuyla ilişkin açıklama geldi. Açıklamada, "Ekiplerimiz ilk andan itibaren sahada hemşehrilerimizle birlikte olup, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Afet ve Acil Durum Merkezi (BAKOM) ile takip ve koordinasyonu sağlamaktadır. Merkez üsse yakın tüm kırsal mahalleler olan İbirler, Davutlar, Çaypınar, Yaylabayır, Yağcılar, Çanacık, Halkapınar, Karacaören, Kamçılı ve Şamlı ekiplerimizce taranmıştır ve herhangi bir olumsuzluk bulunmamaktadır." ifadeleri kullanıldı.

Muğla'da deprem paniği

Muğla'da deprem paniği

Dün bir başka deprem ise Muğla'da meydana geldi. Muğla'nın Datça ilçesinde saat 19.05'te  4.4 şiddetinde deprem yaşandı. AFAD ekipleri yaşanan deprem ile ilgili açıklama geldi. AFAD ekipleri konuyla ilişkin açıklamasında, "Ege Denizi'nde Muğla'nın Datça ilçesi açıklarında saat 19.05'te 4,4 büyüklüğünde bir Deprem meydana geldi" ifadelerini kullandı.

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal